Plăcinta ciobanului modern

344

Rețeta aceasta a pornit de la o bucată frumoasa de vită maturată pe care am vrut să o prepar într-un mod mai creativ decât friptă. Iar combinația cu piureul de conopidă mi se pare foarte potrivită, acesta fiind mult mai delicat și ușor, astfel încât preparatul nu este greoi, ci merge de minune și la cină. Tare mult îmi plac preparatele pe care le finalizez în cuptor, să se mai îmbine frumos aromele. 

Ingrediente
  • vită maturată (300-400g)
  • ulei și unt pentru rumenit
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • ceapă verde o legătura
  • o conopidă
  • 100 g de unt
  • 1 ou
  • 150 g de mozzarella rasă
  • 100 g de năut
  •  100 g de  linte
  • sare, piper
  • 150 ml de vin roșu sec
Mod de preparare

Într-o tigaie de fontă am rumenit ușor carnea într-o linguriță de ulei de măsline și un cub de unt.

Am adăugat apoi ceapa verde, ardeiul galben si cel roșu. Am lăsat 5-10 minute pe foc.

Am acoperit cu un capac și am mai gătit încă 10 minute, după care am adăugat lintea și năutul (fierte în prealabil).

Cât carnea era pe foc am pus la fiert conopida ruptă în bucățele și am făcut un piure cu unt în care am adăugat si un ou după ce s-a răcorit puțin. Și pentru a avea un gust și mai bogat, am adăugat în piure și mozzarella rasă.

Am așezat frumos piureul peste compoziția din tigaie si am băgat-o la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade. Rezultatul este un preparat bogat și savuros.

Spor în toate!

Andreea Dutia

Join the Conversation

  1. O reteta de nota 10, multumesc pentru postare!

  2. Andreea Dutia says:

    Multumesc si ma bucur tare mult ca iti place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close