Iubesc brânza maturată, iar frittata mi se pare unul dintre preparatele ideale prin care să o pun în valoare. În plus, o pot combina cu diverse legume precum ciuperci, roșii, tot ce poftește inima. Frittata se prepară foarte ușor și este o masă completă, ce merge foarte bine pentru micul dejun, prânz sau cină. Vă recomand cu încredere să o încercați.
Ingrediente
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 150 g de hribi
- 2 cepe roșii mari
- 200 g de gouda maturată
- 10 ouă
- 60 ml de lapte
- mix de ierburi aromate uscate (busuioc, cimbru, rozmarin, oregano)
- sare și piper
Mod de preparare
Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am adăugat ceapa și hribii felii. Le-am stropit cu ulei de măsline, am asezonat cu sare și piper și le-am băgat la 180 de grade. Hribii trebuie să stea la cuptor până se evaporă de apa și se prăjesc ușor (aproximativ 20-25 de minute), iar ceapa până se caramelizează și devine ușor crocantă (aproximativ 30-35 de minute). Nu vă speriați dacă are o culoare închisă și pare arsă pentru că e super dulce și gustoasă.
Am uns cu puțin ulei de măsline un vas rotund de 22 de centimetri și am pus hribii copți pe fundul vasului. Apoi am presărat 50 de grame de Gouda rasă pe răzătoarea mare, am adăugat ceapa caramelizată și am adăugat încă 50 de grame de Gouda peste stratul de ceapă.
Am bătut cu telul cele 10 ouă și am adăugat laptele și ierburile aromate. Le-am adăugat în vasul pentru cuptor, peste straturile cu Gouda și ceapă și am finisat cu restul de brânză. Am dat vasul la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cum preferați frittata, mai moale sau crocantă pentru că ultimul strat de Gouda se va transforma în crustă.
Merge de minune o salată fresh lângă, în funcție de preferințe. Eu am ales una simplă din valeriană și roșii chery. Să aveți poftă!
Nu uitați să fiți creativi!