Plăcintă cu pește – o gustare inedită

1.2K

plăcintă cu pește

Pentu a defini tema sau mai bine spus provocarea lui chef Adrian Hădean „de prin piaţă”, am să pornesc de la definiţia cuvântului piaţă.

„Piaţa” este un loc special amenajat unde se face comerţ cu mărfuri cu amănuntul, mai ales cu produse agroalimentare, iar „a face piaţa” înseamnă a cumpăra alimentele necesare pentru hrana zilnică. Nu facem risipă!

Aşa că am pornit la piaţă.

Şi ce credeţi că m-a inspirat? Eiiii, aţi ghicit.

Astăzi mi-am propus să vă surprind cu o minunată plăcintă de peşte şi sper că am şi reuşit.

Tot ce găseşti în piaţă poţi regăsi într-o plăcintă bine coaptă, fie ea şi de peşte.

Pentru această plăcintă cu pește, de altfel foarte simplă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2-4 fileuri de peşte, eu am folosit şalău, un peşte dulce şi cu mai puţine oase
  • 3-6 cartofi funcţie de numărul de pofticioşi şi de tavă
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapă roşie
  • 1-2 cepe verzi
  • 1-2 tulpini de apio
  • 5-6 roşii cherry
  • 1 lămâie
  • 2-4 linguri de ulei, unt cât o nucă
  • leuştean şi pătrunjel
  • 1-2 linguriţe de sos de peşte, după preferinţe se poate folosi şi sos de stridii
  • 100 gr brănză rasă, ingredientul surpriză, eu am folosit o brânză semitare cu rozmarin
  • sare, piper cu lămâie, boia, usturoi.

Par a fi multe ingrediente, dar este o reţetă foarte uşor de preparat şi super delicioasă.

Pentru salata de spanac avem nevoie de:

  • 100-200 gr spanac verde, de la piaţă
  • 1 linguriţă de capere cu sare
  • ulei
  • oţet sau lămâie.

 

ingrediente pentru plăcintă cu pește

Cum am început?

Curăţăm peştele şi apoi îl dezosăm pentru a obţine fileuri sau putem cumpăra fileurile de peşte direct de la pescărie. Se poate folosi orice tip de peşte, aveţi grijă să nu conţină multe oase. Putem folosi chiar şi peşte afumat.

Tăiem peştele în forma dorită cubuleţe, julienne, cum doriţi şi condimentăm cu sare, piper cu lămâie, boia, zeama de la ½ lămâie, 1-2 căţei de usturoi şi sosul de peşte sau de stridii.

pregătire carne de pește

Cum am pregătit legumele?

Am tăiat ceapa roşie julienne, am dat morcovul pe răzătoare, apoi am tăiat ceapa verde, tulpinile de apio, roşiile cherry şi am amestecat cu pătrunjel şi leuştean, care mi se pare că nu ar trebui să lipsească din nici un preparat de peşte.

pregătire legume

Amestecăm peştele pregătit mai sus cu legumele, cu brânza rasă şi cu 2-4 linguri de ulei şi lăsăm un pic să se întrepătrundă aromele.

asamblare tartă

Cum am pregătit cartofii?

Fierbem în coajă cartofii, mie mi se pare că pireul iese mai gustos aşa, dar dacă nu avem timp putem curăţa cartofii. După ce au fiert cartofii, îi curăţăm de coajă şi facem un pireu în care adăugăm un praf de sare, un pic de unt sau ulei de măsline şi un praf de nucuşoară, pentru un gust deosebit. Tot în pireu adăugăm şi 1-2 căţei de usturoi, după gust.

Cum am asamblat plăcinta?

Într-un vas ceramic uns cu puţin unt sau ulei de măsline adăugăm amestecul de peşte, legume, brânză şi deasupra punem pireul. Stropim sau ungem deasupra cu puţin ulei de măsline şi introducem la cuptor, la 180 de grade, în funcţie de cuptor pentru 40-50 de minute până ce plăcinta noastră capătă o culoare uşor aurie.

plătită cu pește pregătită de copt

Cum servim această plăcintă cu pește?

Alături de o minunată salată de spanac sau salată verde. Eu am preferat spanacul.

Cum am pregătit salata? Nimic mai simplu. Am spălat bine spanacul, l-am tăiat în forma dorită, am adăugat un pic de ulei de măsline, capere sărate, oţet sau lămăie, după preferinţe.

servire plăcintă cu pește

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!

Monica                      

Alte mâncăruri cu pește, aici.

Join the Conversation

  1. Multumim anticipat !

    1. Mulțumesc și eu, sper sa ne urmăriți și în continuare , vor urma rețete la fel de delicioase și inspirationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close