Dragii mei, episodul cu numărul 15 din seria Chop Chop este aici. Azi vă arăt cum pregătesc ficatul de pui cu ceapă călită, în tigaie. Am folosit ficat de pui Zdravăn Moldovenesc, de la Familia Safir, desigur. Cum altfel să fac dreptate puiului românesc, cel de familie bună? Dar vorba multă, sărăcia omului, așa că îi dăm bătaie.
În primul rând trebuie să te aprovizionezi cu ficat de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir.
Apoi, clătește-l bine sub un jet de apă rece și tăvălește-l prin făină.
Între timp, taie două cepe eșalotă în bucăți mici, mai taie rondele și trei cepe verzi.
Pregătește o tigaie cu ulei și lasă-l să se încingă, apoi pune ceapa eșalotă și călește-o câteva minute.
Pune și ficatul de pui în tigaie și amestecă.
Condimentează cu piper, apoi adaugă oleacă de vin alb.
Mai pune frunze proaspete de pătrunjel și ceapa verde pregătită mai devreme.
Condimentează cu boia afumată și sare.
Transferă pe o farfurie.
Ia o bucată de pită bună și înmoaie în sos. Să ai poftă!
Rețeta video e și ea aici.
Alte episoade din seria Chop Chop, aici.