Ficăței de pui cu ceapă – Chop Chop

554

Ficăței de pui cu ceapă

Dragii mei, episodul cu numărul 15 din seria Chop Chop este aici. Azi vă arăt cum pregătesc ficatul de pui cu ceapă călită, în tigaie. Am folosit ficat de pui Zdravăn Moldovenesc, de la Familia Safir, desigur. Cum altfel să fac dreptate puiului românesc, cel de familie bună? Dar vorba multă, sărăcia omului, așa că îi dăm bătaie.

În primul rând trebuie să te aprovizionezi cu ficat de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir.

ficat de pui Zdravăn Moldovenesc Familia Safir

Apoi, clătește-l bine sub un jet de apă rece și tăvălește-l prin făină.

ficat dat prin făină

Între timp, taie două cepe eșalotă în bucăți mici, mai taie rondele și trei cepe verzi.

ceapă tăiată

Pregătește o tigaie cu ulei și lasă-l să se încingă, apoi pune ceapa eșalotă și călește-o câteva minute.

Pune și ficatul de pui în tigaie și amestecă.

Condimentează cu piper, apoi adaugă oleacă de vin alb.

vin în tigaie

Mai pune frunze proaspete de pătrunjel și ceapa verde pregătită mai devreme.

finalizare ficăței de pui cu ceapă călită

Condimentează cu boia afumată și sare.

Transferă pe o farfurie.

servire Ficăței de pui cu ceapă

Ia o bucată de pită bună și înmoaie în sos. Să ai poftă!

Ficăței de pui cu ceapă

Rețeta video e și ea aici.

Adrian Hădean.

Alte episoade din seria Chop Chop, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close