Tortellini proaspeți cu urdă și ierburi de primăvară

538
Tortellini proaspeți cu urdă și ierburi

Cât iubesc sa merg în piață! Energia, verdele și prospețimea, frumusețea pură și simplă a produselor de pe fiecare masă mă inspiră în fiecare dimineață petrecută acolo. Îmi place să știu de unde sunt micii producători, ce cultivă și în ce anotimp, îi cunosc deja pe cei din piața mea preferată. Mă întorc acasă cu legume proaspete, verdețuri abia culese si cele mai bune fructe. Și abia aștept să pregătesc ceva delicios din ce am găsit de sezon în ziua aia. Abia ne-am dezmorțit după iarnă și tarabele sunt deja pline de verdețuri de primăvară. Ce motiv bun să gătesc la începutul primăverii o mâncare cu ce am găsit astăzi proaspăt și bun, așa-i? Ouă, brânză, unt, smântână și niște ierburi se vor transforma toate în delicioși tortelloni, rotofei și plini de arome, perfecți de pregătit într-o zi de alint. Așadar pentru astăzi avem – Tortellini proaspeți cu urdă și ierburi.

Ingrediente pentru tortellini proaspeți cu urdă și ierburi

 • 200 g făină de grâu dur
 • 3 ouă
 • 500 g urdă
 • 200 g spanac tânăr
 • Frunze proaspete (salvie,pătrunjel, mărar, mangold, kale)
 • Unt
 • 200 g smântână
 • Ceapă verde
 • Usturoi verde
 • Sare
 • Piper
Ingrediente pentru Tortellini

Mod de preparare tortellini proaspeți cu urdă și ierburi

Crema de urdă cu ierburi

Crema de urdă cu ierburi proaspete

            Am blanșat 1 minut în apă clocotită spanacul, și l-am scurs. L-am tocat, împreună cu un fir de ceapă verde, un fir de usturoi verde, pătrunjel și mărar. Apoi le-am amestecat bine cu urda, două linguri bune de smântână, un ou, sare și piper, până când am obținut o cremă fină și omogenă. Am lăsat brânza la frigider, până când m-am ocupat de aluat. 

Crema de urdă cu ierburi proaspete

Pastele proaspete

Am pregătit aluatul pentru paste astfel: am omogenizat făina, 2 ouă și sare, iar apoi am frământat până când aluatul a devenit mătăsos. L-am învelit in folie, pentru a se relaxa pe blatul de lucru, cam jumătate de oră. 

Ingrediente pentru aluatul de paste

Am întins cu mașina pentru paste fâșii lungi și fine de aluat, din care am tăiat cu un cuțit zimțat, de patiserie, pătrate cu latura de 10 cm (facem tortellini, care sunt mai mari ca în mod normal). În mijlocul fiecărui pătrat de paste am pus cu poșul un glob de cremă de brânză, cam cât o nucă mitică. Am uns cu puțină apă toate marginile pătratelor, pentru o sigilare perfectă și le-am pliat, pentru a obține un triunghi. Două colțuri le-am lipit apoi – tortelloni au fost gata. 

Mod de preparare tortellini cu cremă de urdă cu ierburi proaspete

Am dat în clocot o oală mare de apă cu sare si am fiert tortellini până când au plutit frumos la suprafață, cam 5 minute. Pastele proaspete au nevoie de un timp de fierbere mult mai mic decât cele uscate. 

Cum am procedat pentru sos?

Între timp, am pregătit sosul, pentru care am tras la tigaie, în unt, frunze de salvie. Am adăugat 2 linguri de smântână si puțină apă în care au fiert pastele – sosul e fluid și ușor. Am pus și pastele în sos, doar câteva secunde, împreună cu frunze de kale si mangold. Lăstarii tineri de mazăre au adus încă o notă de prospețime gustului bogat al pastelor.  

Tortellini proaspeți cu urdă și ierburi

Pastele pregătite cu ce am găsit de dimineață în piață sunt o celebrare a primăverii, a primelor frunze temerare care ne aduc prospețime meselor și a oamenilor care suntem norocoși că încă mai cultivă pentru noi produse autentice. Se prepară mai ușor decât ne-am aștepta, iar modelatul grăsuților tortellini e ceva minunat de făcut în familie, așa că încercați să cooptați copiii, se vor distra grozav. 

Cu drag și chef de hoinărit piețe, Cristina

Dacă v-a plăcut rețeta Cristinei, găsiți alte idei de paste aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close