File de cod în crustă

904

Odată cu venirea primăverii, simt nevoia să mănânc cat mai ușor și sănătos, iar de cele mai multe ori, carnea de pește este o alternativă foarte la îndemână. Preparatele din carne de pește sunt sățioase și gustoase și pot fi pregătite în moduri variate. De data aceasta am ales să pregătesc o rețetă de file de cod în crustă.

Nu numai că este un tip sănătos de pește, bogat în proteine și sărac în grăsimi, ceea ce îl face o sursă excelentă de proteine, dar este și bogat în vitamine și minerale, esențiale pentru o stare bună de sănătate.

Dacă ați ajuns să citiți până aici, înseamnă că v-am convins, așadar vă las rețeta și lista de ingrediente, mai jos.

Ingrediente pentru prepararea fileului de cod
  • 2 buc file de cod
  • 200 grame pâine uscata
  • 30 gr unt topit
  • cașcaval afumat ras
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • cartofi albi noi
  • rozmarin
  • cimbru
  • mărar
Modalitate de preparare a fileului de cod

Am început prin a pregăti cuptorul, la 170 de grade, căldură sus-jos.

Cu ajutorul unui prosop de hârtie, am șters bine bucățile de file, să nu rămână apa în exces, oricum peștele va mai lăsa nițel apă, cât timp va sta în cuptor.

Pasul următor este să pregătesc crusta pe care o voi pune peste partea de sus a peștelui.

Găsiți pâine uscata la brutării sau la magazinele care vând și pâine, nu ar trebui să fie o problemă sau puteți să o preparați chiar voi, acasă.

Am început prin a freca pâinea uscata cu usturoi, cât să capete o aromă ușoara, care se potrivește minunat cu peștele, apoi am sfărâmat-o cât de tare am putut cu un sucitor, dar puteți să vă ușurați munca, făcând asta cu ajutorul unui robot de bucătărie. Eu am ales calea grea.

După ce am bătut pâinea, am pus peste, untul topit, sarea și piperul, cașcavalul ras și mărarul tocat mărunt. Acest amestec a ajuns să îmbrace fileul de cod.

Am băgat peștele la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute, nu înainte să-l stropesc cu cele 2 linguri de ulei de măsline. Crusta trebuie să fie aurie. Am pus peste si câteva crenguțe de cimbru, pentru aromă.

Modalitate de preparare cartofi

Ca și garnitură, am făcut niște cartofi noi pe care i-am pregătit în felul următor.

I-am spălat bine de tot, i-am tăiat in cuburi mari și i-am pus la fiert în apă cu sare. I-am lăsat acolo aproximativ 10 minute, cât să fiarbă puțin.

Între timp am pus pe foc o tigaie cu ulei, iar când cartofii au fost fierți destul, i-am transferat în tigaie și i-am prăjit cu câteva crenguțe de rozmarin, până au devenit aurii.

L-a final am pus totul frumos pe o farfurie și am servit, alături de un sos de iaurt. 

Sosul de iaurt cu usturoi, cel de lămâie sau sosul tzatziki se potrivesc foarte bine în combinație cu acest file de cod în crustă.

Vă doresc poftă bună!

Până data viitoare, vă aștept pe Instagram.

Zile senine,

Larisa

Găsiți mai multe rețete cu pește aici.

Join the Conversation

  1. Arată foarte bine :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close