Marile fericiri stau ascunse mai mereu în lucrurile mărunte: câmpurile de maci, un nou cuib de rândunele la streașină și un vin bun acompaniat de conversații lungi, zâmbete largi și mâncare (foarte) bună. Cu gândul acesta în minte a luat naștere rețeta de astăzi, această ruladă de țelină cu pulled pork. O servim alături de prieteni dragi, împreună cu un pahar de vin roșu.
Ingrediente pentru Ruladă de țelină cu pulled pork
- Coaste afumate de la MEATic
- Rădăcină țelină 1
- Ceapă galbenă 150g
- Morcov 150g
- Apio 2 tije
- Usturoi 2 căței
- Vin roșu 200ml
- Oregano proaspăt
- Piper și sare
Instrucțiuni pulled-pork
Am dezosat scărița afumată, iar cu ajutorul a două furculițe am făcut-o în franjuri subțiri. Următorul pas a fost să dezmorțesc puțin carnea în tigaie, ca la final să scurg din excesul de grăsime, acum carnea fiind pregătită.
Instrucțiuni ruladă
Am tăiat un disc din rădăcina de țelină de lățimea lamei de la cuțitul meu pentru curățat legume, iar apoi cu ajutorul acestuia am ras de jur-împrejur discul de țelină, formând mai multe panglici. Următorul pas a fost să presar puțină sare peste ele pentru a se înmuia.
Am așezat un strat subțire de pulled-pork peste panglica de țelină, iar apoi de la un capat am început să rulez strâns, pentru a forma o spirală, până a ajuns la diametrul dorit.
Ultimul pas a fost coacerea în cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute, acoperită cu o folie de aluminiu.
Cum am făcut baza de porc?
Pentru că era păcat să risipesc toată aroma pe care o pot oferi oasele afumate rămase, am decis să fac o bază de porc, o supă concentrată.
Am tocat cuburi morcovul, țelina rămasă, tijele de țelină și ceapa și le-am pus la călit. Următorul a fost piperul pe care l-am zdrobit în mojar, iar când s-a contopit în cratiță cu legumele, a emanat un miros superb.
Au urmat și coastele, iar imediat după și vinul roșu. Când alcoolul din vin s-a evaporat, am adăugat doi litri de apă și câteva crenguțe de oregano. De aici ține de răbdare. Am așteptat până când lichidul s-a evaporat în proporție de aproximativ 80%, iar la final am asezonat cu sare.
Plating
Într-o farfurie adâncă, am așezat cu grijă rulada de țelină cu pulled-pork, și am “însiropat-o” cu puțină supă.
Va îndemn să împărtășiți fericirea și gustul spectaculos! Această rețetă este perfectă pentru seri faine de vară în compania celor dragi. O spun din experiență!
Ținem aproape,
Alte rețete cu produse MEATic mai găsiți și aici.