Feta și Halloumi în mantie crocantă

1.3K

”Când prietenii vin neanunțați” – a fost tema acestei săptămâni, o temă care m-a transpus direct într-un trecut nu chiar atât de îndepărtat. Și, având deja un moment din realitate, m-am gândit să-l transpun în această rețetă povestită. Stăteam liniștită într-o seară și sună cineva la ușă. Am crezut că e greșeală și nu m-am deranjat, cufundată fiind într-o lectură interesantă. Dar soneria insistentă mi-a răpit atenția și m-am dus să vă cine îmi perturba cu atât de multă ardoare zen-ul. Când mă uit pe vizor, le văd pe prietenele mele vesele, chicotind, veniseră hotărâte să mă surprindă cu o apariție spontană. Au reușit. Le-am invitat, desigur, înăuntru, dar nu aveam aproape nimic în frigider.

Am avut noroc să găsesc niște feta și halloumi și niște foi de plăcintă în congelator și am încropit rapid o gustare delicioasă și rapidă. Noaptea s-a prelungit și restul…sunt doar amintiri frumoase despre multe povești și râsete, un adevărat festin al endorfinelor.

Așadar, astăzi vă prezint o rețeta rapidă, simplă, gustoasă și de efect care cucerește exact prin simplitatea sa. Iar dacă nu aveți feta, vă propun să o înlocuiți cu telemea, am încercat și eu, e minunată! Vă prezint și varianta de halloumi în mantie crocantă, bucăți mici și elegante, scăldate într-o miere parfumată din flori de portocal (sau alt tip).

Ingrediente pentru feta și halloumi în foi de plăcintă:

  • 150 gr feta (1 bucată)
  • 200 gr halloumi
  • 8 foi de plăcintă
  • Câteva fire de cimbrișor
  • Miere – după gust (am folosit miere din flori de portocal)
  • 2 linguri semințe de susan și câtiva fulgi de migdale
  • Ulei de măsline
  • Opțional: 1 nectarină/ 1 piersică/ câteva bucăți physalis

Mod de preparare feta și halloumi în foi de plăcintă:

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Pornim cuptorul la 190°C. Rumenim, într-o tigaie încinsă fără ulei, semințele de susan și fulgii de migdale.

Pentru feta: Ungem două foi de plăcintă cu ulei de măsline pretutindeni și le suprapunem. Așezăm feta, peste care punem cimbrișor și împachetăm ca un plic, ungem cu ulei acest pachețel și așezăm în tavă.

Halloumi: Tăiem halloumi cuburi mari. Ungem o foaie de plăcintă cu ulei și o împăturim în două pe lung, apoi tăiem în jumătate pe lat și împachetăm câte un cub de halloumi în fiecare ½ de foaie unsă. La cele 12 bucăți de halloumi folosite, am utilizat 6 foi de plăcintă. După ce le împachetăm, le ungem cu ulei și le așezăm în tavă, lângă feta. Coacem 15-20 minute pe șina de sus până devin aurii.

Preparare feta&halloumi

Servire feta și halloumi în foi de plăcintă:

După coacere, turnăm miere peste pachetele crocante, presărăm deasupra susan, fulgi de migdale și câteva fire de cimbrișor. Putem servi cu felii de nectarină/ piersică și decora cu physalis.

Poftă bună!

Cu drag,

Adina

Alte idei de rețete din gastronomia grecească găsiți și aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close