Steak de struț – un alt tip de carne roșie

571

Dragii mei, la noi în Ardeal, unde am crescut, nu se mânca struț. Dar exista și un motiv foarte simplu – nu se găsea. Acum se găsește și zic să profităm de ocazie și să ne facem de cap cu un Steak de struț, pentru că asta o să vă gătesc.

Struțul, chiar dacă e pasăre, are carnea roșie, așadar se gătește ca atare. În tigaia mea de oțel, pun un pic de ulei, frig carnea pe-o parte și pe cealaltă, după ce am condimentat-o cu sare și piper și am stropit-o cu puțin ulei de măsline. Fiind o carne fără grăsime, uleiul  ajută la frigere și chiar și la gust, ăsta-i adevărul.

Bun, dar cu ce mâncăm struțul?! Păi cu o garnitură de legume. Adică niște dovlecei pe care-i fac tot în tigaie cu un pic de usturoi, cu niște roșii mititele, pătrunjel, puțin broccoli, câteva rondele de morcovi și ceapă coaptă.

Ingrediente pentru steak de struț

  • 3 bucăți de carne de struț
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper
pregătire stea de struț

Ingrediente pentru garnitura de legume

  • Un dovlecel
  • Roșii cherry
  • Morcovi
  • Pătrunjel
  • Broccoli
  • Usturoi
  • Sare și piper
  • Vin alb
  • Unt
  • Ceapă coaptă
Ingrediente pentru garnitură

Cum am pregătit ceapa coaptă?

Nu puteți cumpăra ceapa coaptă, dar o puteți prepara voi acasă, iar eu o fac în felul următor: pregătesc o tavă tapetata cu hârtie de copt, pe care pun cepele cu tot cu coaja. Pornesc cuptorul la 150 de grade și las ceapa acolo poate chiar și 2 ore, să se coacă lent și fain. 

După aceste 2 ore, o scot din cuptor, o curăț de coajă și o las la marinat. Cum? Păi uite așa – o pun într-un recipient, o stropesc cu oleacă de ulei de floarea soarelui, pun acolo și câțiva căței de usturoi, niște crenguțe de plante aromatice, sare, piper și de ce nu și puțin niște oțet balsamic. Oțetul balsamic chiar ajută în combinația asta. Se păstrează foarte bine în frigider, acoperită cu un capac sau cu o folie. 

ceapă coaptă

Zic s-o încercați măcar o dată și să-mi mulțumiți mai târziu.

Și pentru că v-ați făcut deja o impresie despre ce urmează sa pun pe farfurie sau cel puțin asta sper, trec la altfel de povești. Hai să vedem cum am pregătit acest fel de mâncare.

Cum am pregătit steak-ul de struț? Dar garnitura?

Am zis că trec la alte povești dar iacătă-mă tot la cea de mai devreme, unde vă spuneam despre carne, dar vă mai zic – am uns-o cu ulei de măsline, am condimentat- cu sare și piper și am pus-o în tigaia încinsă bine de tot , să sfârâie. Am fript-o metodic pe toate părțile 2-3 minute, după care am scos-o din tigaie și am pus-o la odihnit.

preparare steak de struț

Între timp am tăiat dovleceii în jumătate, i-am pus în tigaia în care am fript și carnea, apoi am pus roșiile alea mititele de care vă ziceam mai-nainte, tăiate, bineînțeles. 

preparare legume

Oleacă ulei de măsline, niște pătrunjel, broccoli, sare și piper. Le-am întors prin tigaie de câteva ori, am mai pus un pic de vin alb și un cub de unt și cam asta a fost toată filosofia.

garnitură de legume

Oameni buni, s-aveți poftă și să fiți sănătoși!

Mai jos găsiți și rețeta video.

Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 09.01.2022.

Adrian Hădean

Alte rețete de steak găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close