Avem un mare privilegiu în această perioadă faină. Și spun asta pentru că găsim prin grădină și piețe multe verdețuri și plante de sezon. Și ce-mi place tare multe că sunt cu adevărat proaspete și delicioase. Așadar, am profitat de acest lucru și vreau să vă prezint un preparat la cuptor care nu se face foarte greu și nici nu necesită cine știe ce efort. Trebuie să aveți la dispoziție un aluat de foietaj și multe verdețuri/legume și puțină energie. Daca v-am făcut curioși de aluatul de foietaj cu bunătăți din grădină, atunci găsiți ingredientele și modul de prepare mai jos.
Ingrediente pentru foietaj cu bunătăți din grădină:
- 1 foaie din aluat de foietaj
- 200 g ricotta
- 2 legături mici de pătrunjel
- 2 legături de mărar
- 1 ceapă verde
- 2 crenguțe de busuioc proaspăt
- 10 ml ulei de măsline
- 3-4 bucăți de arpagic
- Câteva roșii cherry
- 10 felii de dovlecel
- 1 gălbenuș și 10 ml de lapte
Modalitate de preparare foietaj cu bunătăți:
Pentru început am scos aluatul de foietaj de la congelator înainte cu 3 ore și l-am pus la frigider ca să se dezghețe. După care am luat o tavă mare pentru cuptor, am pus o foaie de copt și peste ea am așezat aluatul de foietaj.
Așezarea tuturor ingredientelor se face foarte simplu, dar vreau să fiu onestă cu voi, data viitoare nu aș mai pune ingrediente direct peste aluatul necopt. Aș fi copt aluatul puțin, măcar 10-15 minute ca să fie crescut mai bine și în zona unde punem brânza și celelalte ingrediente. Dar a fost foarte bun și așa.
Așadar, am dat aluatul cu puțin gălbenuș amestecat cu lapte. După care am pus brânza ricotta bine stoarsă, dar am lăsat marginile libere. Peste brânză am pus toate celelalte ingrediente – ceapa verde tăiată rondele și fâșii subțiri, feliile de dovleac, roșiile tăiate pe jumătate, frunzele de busuioc, mărar, pătrunjel și arpagicul tăiat în jumătăți.
După ce am așezat toate ingredientele, am împăturit puțin marginile aluatului. Am băgat foietajul cu bunătăți la cuptor pentru 20-25 minute la 200℃.
Când foietajul a fost gata, acesta avea marginile umflate și aurii. L-am lăsat la odihnit 15 minute. Apoi l-am dat cu niște ulei de măsline pe deasupra, după care nu am mai rezistat, am mai pus frunze de busuioc peste, niște telemea proaspătă și ne-am pus pe treabă, adică la înfulecat.
Spor la gătit,