Chiftele tikka masala

385

Jamie Oliver zice să cumpărăm pastă korma ori tikka, nu sosurile gata preparate. Baiu-i că pe la noi nu găsești pasta sau, dacă o găsești, e grozav de scumpă. Am analizat eticheta sosului tikka din supermarket și am concluzionat că-i în regulă (adică nu conține lucruri dubioase). Am cumpărat un borcan ieri și am preparat niște chiftele cu sos tikka masala, ca mai jos:

Mai întâi am pus în mojar o linguriță de boabe d ecoriandru, una de curry dulce, una de boia dulce, câteva boabe de piper și puțină sare, câteva frunze uscate de regano din ghiveciul de pe pervaz. Le-am amestecat bine pe toate.

chiftele tikka (1)Am pus mirodeniile peste carnea de porc (600 de grame).

chiftele tikka (2)Am frământat bine carnea.

chiftele tikka (3)Am format 16 chiftele, fără ou, fără pesmet. Le-am rumenit. Dacă nu le rumenești, nu-s gustoase.

chiftele tikka (4)Am turnat peste ele o cană de roșii pasate și sosul tikka. Ajungea doar sosul dar, pentru că avem nepoți în vizită, l-am diluat puțin, să nu fie prea intens și să le placă micuților (ceea ce s-a și întâmplat). Am pus și o ceașcă de apă caldă.

chiftele tikka (5)Am fiert chiftelele în sos timp  de 20 de minute.

chiftele tikka (6)Am mâncat cu orez.

chiftele tikka (7)N-a fost rău. Și dacă vi se pare că pozele-s mai așa, să știți că n-a mai scos aparatul foto din geantă, cu copiii alergând pe lângă mine și le-am făcut cu telefonul.

chiftele tikka (8)Să fiți sănătoși

chiftele tikka (9)

Join the Conversation

  1. Nu contează pozele, rezultatul e spledid şi cred că şi gustul a fost pe măsură!

  2. mihaela says:

    la lidl este saptamana asiatica acum si chiar ieri am vazut sosul de care zici, pe langa altele asemanatoare cu specific japoze, indian sau chinezesc. iar ca pret, un borcan nu trece de 10 lei

  3. Si cu telefonul, tot super faine is!

  4. Am mancat asa ceva cand locuiam in Londra :) Delicioase. De unde ai cumparat sosul?

  5. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Pozele conteaza mai putin.Informatiile sunt importante.O reteta minunata care imi place.Succes in continuare.

  6. Gianina says:

    Tocmai am executat-o. F buna :)

  7. Orezul cum l-ati preparat?

  8. La Polus este un stand (insulita) cu condimente unde gasesti orice condiment vrei. Omul de acolo mi-a zis chiar ca daca vreau ceva si nu are, imi aduce. asa ca pasionatii pot merge mai departe decat Jamie si sa-si faca singuri pasta de tikka. Dar chiftwlele astea sina foarte. apetisant, o sa le oncerc si eu.

  9. Despre CURRY

    Prietenul meu indian care a stst multa vreme in Cluj si a si facut o incercare sa deschida un restaurant delivery cu mancare indiana mi-a explicat despre „curry” ca nu este un condiment in sine, ci este denumirea tocanei la indieni. De aceea condimentul este „curry powder” sau „curry masala”, adica praf/amestec pentru curry.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Curry

    Exista un Curry tree, dar se mananca doar frunzele, Curry leaves
    http://en.wikipedia.org/wiki/Curry_tree

    Gustul pe care il stim noi de „curry” este, probabil, cel al cumin-ului macinat. Cuminul este usor de confundat cu chimenul din bucataria noastra fiindca semintele arata exact la fel, insa aroma este foarte diferita.

    Deci, „curry dulce” din reteta presupun ca e un condiment care se vinde ca si „curry” si nu este iute?

    Am scris cam mult. Reteta suna delicios, o sa o incerc si eu.

    1. Adi Hădean Author says:

      sweet curry e un blend/amestec de mirodenii măcinate, cu care se condimentează o tocan, de-i zice indianul „curry”. și nu e iute:).

  10. sergiu vintila says:

    E ok

  11. Eu acasa am si folosesc tot timpul garam masala. Nu am cumparat-o ca mi s-a parut ca arunc cu banii, nu dau 30 lei pe un borcanel de 50 grame, dar am luat ingredientele separat si le-am pisat si amestecat in mojar.

    Pot sa folosesc curry si garam masala cu suc de rosii in loc de tikka masala ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close