Hei! Psssst!! Vrei o felie de cheesecake cu fructul pasiunii, perfect echilibrat și exact ce trebuie pe temperaturile astea tot mai mari? Am rețeta! Și cel mai fain și mai fain e că e fără coacere! Vis! Vă spune unul care lucrează în fața unui cuptor încins la peste 500 de grade.
Ingrediente cheesecake cu fructul pasiunii:
Blatul:
- 200g biscuiți digestivi
- 85g unt nesărat, topit
Umplutura:
- 1 pliculeț de gelatină pudră
- 250 ml de frișcă lichidă)
- 125g pulpă din fructul pasiunii, fără sâmburi (dată prin sită)
- 500g de cremă de brânză
- 150g de zahăr pudră
- Jeleu din fructul pasiunii:
- 125ml de apă
- 1 linguriță de gelatină praf
- 50g de zahăr
- 125 g de pulpă din fructul pasiunii, tot dată prin sită, dar am păstrat și sâmburii de data asta
Instrucțiuni:
Pentru cheesecake:
Am uns o tavă cu fund detașabil cu puțin unt apoi am tapetat fundul și marginea cu hârtie de copt.
Am zdrobit biscuiții în robotul de bucătărie apoi am turnat untul topit peste. Am amestecat bine apoi am mutat mixtura în tava de copt și am presat bine totul cu fundul unui pahar.
Am pus la hidratat gelatina în puțină apă fierbinte și am amestecat bine până s-a dizolvat.
Am bătut frișca lichidă până s-a întărit apoi am dat-o la frigider.
Separat am amestecat crema de brânză cu zahărul pudră cu ajutorul mixerului.
Am adăugat fructul pasiunii și gelatina și am mixat totul din nou.
Am încorporat, apoi, frișca puțin câte puțin și am amesecat ușor să nu scot tot aerul din compoziție.
Am turnat compoziția în tavă, am nivelat-o frumos și am dat tava la rece.
Instrucțiuni jeleu:
Am pus apa într-o oală mică și am presărat gelatina peste. Am lăsat-o să acționeze câteva minute apoi am pus oala pe foc mic. Am amestecat întruna până s-a dizolvat gelatina..
Apoi am adăugat zahărul și am amestecat continuu până când în oală am avut sirop.
Am luat oala de pe foc și am adăugat pulpa din fructul pasiunii și câteva lingurițe de sâmburi.
Am lăsat jeleul să se răcească aproximativ 15 min apoi l-am turnat peste cheesecake. Apoi l-am dat din nou la rece, de data asta a rămas peste noapte.
Abia am așteptat să se facă dimineață, și nu sunt deloc fan prăjituri și torturi.
De când tapetez și marginea tăvii cu hârtie de copt, ”eliberarea” se face mult mai ușor și fără surprize.
Pentru că am tot avut! Dar asta înseamnă să acumulezi experiență.
Doamne!! E grozav!! Cel mai bun cheesecake!! Cine nu mă crede musai să încerce! Iar dacă nu e așa cum spun eu, accept să fiu tras de urechi!
Pace&love!!!!
Alte rețete de cheesecake găsiți și aici,