Gnocchi altfel – un brunch de vară

1.1K
gnocchi cu sfeclă

Gnocchi. Gnocchi altfel, pentru un brunch de vară, cu prietenii vegetarieni care îți cer ceva nou. Ceva ce nu au mai mâncat, nu au mai văzut. Așa că ei s-au instalat frumos undeva la umbră cu limonada în față, iar eu mă duc liniștit la cele 50+ grade din bucătărie. Dulce penitență. Dar n-am cum să nu răspund unei astfel de provocări. Mai ales că încerc să gătesc cu produse de sezon, iar rețeta de azi e numai bună pentru asta. 

Ingredinete pentru gnocchi cu sfeclă

Crema de morcovi cu usturoi și caju

  • 60 de grame de nuci caju puse la înmuiat cu o seară înainte
  • 200 de grame de morcovi (din grădină) curățați și fierți în apă cu sare
  • 3 linguri de ulei de măsline aromatizat cu usturoi
  • 2-3 linguri din apa în care au stat nucile la înmuiat
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • un vârf de cuțit de boia afumată de calitate
  • un vârf de cuțit de chilli
  • sare și piper

Gnocchi:

  • 100 grame de cartofi fierți
  • 80 g de făină
  • căpățână de sfeclă roșie (din grădină)
  • Sare și piper

Pentru servire am mai prăjit panglici de zucchini (din grădină) în ulei de măsline cu usturoi

ingrediente gnocchi

Instrucțiuni

Gnocchi cu sfeclă

Am pus cartofii la fiert în apă cu sare, cu tot cu coajă.

Am curățat sfecla și am dat-o pe răzătoarea fină. Apoi am trecut-o prin robotul de bucătărie până am obținut o pastă fină. Am dat deoparte. 

După ce au fiert cartofii, i-am lăsat câteva minute să se răcească puțin. Apoi i-am decojit și i-am zdrobit cu o furculiță într-un bol.

Am adăugat peste pasta de sfeclă și am amestecat bine până când piureul s-a făcut mov. Apoi am cerut făina peste și am frământat totul aproximativ 5 minute. 

aluatul de gnocchi

Am presărat făină pe masa de lucru și am împărțit aluatul în două părți egale. Apoi le-am întins prin rulare cu podul palmei până am obținut grosimea de aproximativ 1 cm.

Cu un cuțit bine ascuțit am tăiat bucăți nu mai mari de 1-2 cm. Pe care le-am rulat pe furculiță ca să le dau forma de gnocchi, cea cu striații. Mă rog, cel puțin am încercat.

Am pus apă cu sare la fiert și am fiert gnocchi până s-au ridicat la suprafață. I-am scurs și i-am dat deoaprte.

Crema de morcov

Am curățat morcovii și i-am pus la fiert în apă cu sare.

După ce au fiert, i-am pus împreună cu restul ingredientelor în robotul de bucătărie și am mixat totul pentru 2 minte. Apoi am crema astfel obținută printr-o sită ca să fie și mai fină.

Între timp am prăjit panglicile de zucchini și le-am dat deoaprte. Gata!!!

servire

Am servit crema de morcov cu gnocchi și zucchini alături de o minuăție de selecție de roșii din grădină. Că doar e timpul lor.

brunch

Să fiți sănătoși!!!

Andrei

Alte idei de rețete cu gnocchi găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close