Am preparat această omletă din albușuri, din dorința de a reduce risipa alimentară. Am vrut să evit congelarea albușurilor rămase de la un alt preparat, unde am folosit doar gălbenușurile și astfel am ajuns la o rețetă de mic dejun bogat în nutrienți și sărac în grăsimi, albușurile nu conțin deloc grăsimi.
Am ales să combin omleta din albușuri cu roșii, ceapă verde, busuioc și pătrunjel proaspăt din grădină. Modul în care aromele acestea de frunze proaspete îmi stimulează simțurile, este absolut minunat, nu îmi pot imagina un răsărit mai bun.
Ingrediente pentru omletă din albușuri:
- 4 albușuri
- 1 fir de ceapă verde
- 3 roșii
- mână de verdețuri – busuioc, pătrunjel
- 2 linguri de ulei
- un praf de sare
Pregătirea ingredientelor pentru rețeta de omletă din albuș:
În primă fază am separat albușul de gălbenuș și am spălat bine verdețurile.
Peste albuș am presărat sarea iar cu ajutorul unui tel, am bătut ușor albușurile.
Între timp am tocat ceapa, busuiocul, pătrunjelul și roșiile.
Modul de prepararea a rețetei de omletă din albuș:
Acum că am toate ingredientele spălate, tocate și spumate, am pus într-o tigaie cele două linguri de ulei și am pus tigaia pe foc.
Am așteptat câteva clipe, până s-a încins uleiul și apoi am turnat albușul ușor spumat, în tigaie.
Am așteptat aproximativ 2 minute până s-a rumenit, am întors omleta foarte ușor și pe partea cealaltă și am mai lăsat-o câteva secunde să ma asigur că e bine făcută.
Am scos omleta pe o farfurie și am început să presar deasupra ei câteva roșii, ceapa verde și ierburile proaspete.
Eu am rulat omleta împreună cu compoziția creată și astfel a căpătat un aspect mai interesant și apetisant
Această este propunerea mea pentru un mic dejun rapid și hrănitor, numai bun pentru o zi excelentă.
Poftă bună!
Multumesc pentru reteta
Alte rețete similare mai ai la îndemână? Am așa multe albușuri!…