Risotto cu Sparanghel – o rețetă ușoară

737

Doamnelor, domnilor, dragi prieteni! Așa cum deja v-am obișnuit, rețeta de astăzi este una extrem de simplă, ați ghicit. Dar nu doar atât, ci este și vegană. Ingredientele sunt precum rețeta, simple și puține la număr, iar tehnica de lucru, la fel de simplă. Ce o să fac puțin diferit de această data? Păi ca să ofer cremozitate acestui risotto, în mod normal aș folosi unt, însă de data aceasta voi face acest lucru folosind avocado. Este cremos și plin de grăsimi benefice. În final o să iasă un fel de mâncare ușor, potrivit pentru aceste zile extrem de călduroase. Așadar, Risotto cu Sparanghel.

Lista ingredientelor pentru Risotto cu Sparanghel:

  • Orez
  • Ceapă roșie
  • Ceapă verde
  • Morcov
  • Ardei Kapia
  • Avocado
  • Ulei de măsline
  • Usturoi
  • Sparanghel
  • Sare și piper
  • Apă
Ingrediente pentru risotto
orezul pentru Risotto cu Sparanghel
pregătire sparanghel

Iată cum am pregătit acest Risotto:

După cum vă ziceam și mai devreme, această rețeta este nu doar simplă, ci și vegană. Dacă ați parcurs lista ingredientelor, ați văzut deja cam cât de puține sunt și cât de simple, le găsiți peste tot. 

Am început să tai mărunt morcovul, ceapa roșie, ardeiul Kapia și sparanghelul. După ce le-am tăiat, mi-am pregătit o oală în care am pus câțiva stropi de ulei de măsline, peste care am pus legumele pe care le-am pregătit mai devreme. Le-am lăsat puțin la călit. Apoi am pus în aceeași oală și orezul. L-am învârtit prin oală până a devenit sticlos, după care am început să adaug apă, puțin câte puțin. 

pregătire legume pentru Risotto cu Sparanghel

În final am adăugat sare și piper, ceapă verde tăiată mărunt și avocado zdrobit. 

avocado pentru cremozitate

Le-am amestecat pe toate acolo și am obținut un risotto cremos, fain, plin de arome date de legume. 

Risotto cu Sparanghel

Și cam asta a fost marea filosofie. S-aveți poftă și să fiți sănătoși!

Mai jos găsiți și rețeta video.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 09.07.2022.

Adrian Hădean.

Alte rețete de risotto, găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Multumesc pentru reteta!Chiar este simpla!

  2. Chéf Papy says:

    În loc de apă este recomandat( rețetă originală ca la mama lui Risotto) să punem supa de legume fierbinte, câte un polonic ,la fierbere până scade lichidul apoi alt polonic cu supa legume , la final 2 linguri ( sau câte dorește fiecare) cu parmezan ras proaspăt.

    1. Chéf Papy says:

      PS : se amestecă delicat , în continuu Risotto pe tot timpul fierberii( 15- 20 minute maxim)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close