Vinete și dovlecel pe grătar. Cu coaste.

451

Am lăsat coastele la urmă pentru că-s mai puțin importante în povestea asta. Ar fi putut să nici nu fie prezente, vânăta și dovlecelul făcute în felul pe care vi-l arăt, pot să te facă să uiți de carne, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.Eu m-am lăsat influențat de bucătăria Orientului Mijlociu când am gătit mncarea asta și nu mi-a părut rău.

Am tăiat vânăta și dovlecelul în felii groase.

Le-am pus pe grătarul încins și le-am ținut acolo câte trei-patru minute pe fiecare parte.

Le-am tăiat apoi în cuburi și le-am maestecat cu usturoi tocat și puțin pătrunjel. Le-am prăfuit cu cumin, sare de mare și fulgi de ardei iute.

Am mai amestecat în poveste o roșie, câteva frunze de busuioc și câțiva bulgări de mozzarella.

Foarte gustoasă combinația, exotică dar ușor de reprodus.

Cât despre coaste, nu am avut vreme să le marinez, le-am frecat pur și simplu cu un amestec de mirodenii  (cuișoare, scorțișoară, piper, nucșoară, sare, coajă de lămâie, zahăr), le-am înșirat pe țepușe să le pot manevra mai ușor și le-am pus pe grătar.

Într-un sfert de oră pe grătarul încins la 230 de grade Celsius (acoperit), coastele s-au pătruns, s-au copt și au fost numai bune de pus lângă legume.

Mi-am propus să mai fac. Sper să și reușesc.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. ce imi plac vinetele si dovlecelul pe gratar…imi fac in fiecare zi de vineri incoace…

  2. si eu am facut vinete de curand la gratar de aragaz..mi-au iesit amarui si au stricat gustul dovleceilor si ardeilor.. stiti cumva de ce?

    1. adihadean Author says:

      Nubie, două posibile cauze: le-ai ars:) sau erau prea bătrâne.

  3. Arse nu.. au avut o textura de burete fara apa si acelasi gust amarui de la inceput pana la sfarsit. .am le cumpar mai mici data viitoare.. multumesc, Adi!

  4. Mortyse says:

    Hm, si eu am facut vinete si dovlecei pe gratar. Eu le tai rondele, le prafui cu putina sare si le las la scurs un pic pe servetele de masa. Intre timp le fac un sos de usturoi pisat cu ulei de masline si zeama de lamaie, apoi le scald in sos si le pun pe gratar. Dupa ce le scot, mai pun alaturi niste sos sau o jumatate de lamaie. Le-am alaturat cu niste cartofi noi facuti in crusta. Mnea-mea!

  5. dana rusen says:

    eu le scobesc de miez,separat fac o umplutura cu ciuperci,ardei capia,cascaval(parmezan)si usturoi taiat marunt…le umplu,le stropesc cu ulei de masline si le pun pe jar cam 20 min…incercati si voi…si binenteles un vin alb demisec rece…hm,cum e?

    1. adihadean Author says:

      dana, rău nu poate fi:)

  6. Simona Scurtu says:

    Dar tu ai şi grătar cu reglarea temperaturii ?

  7. adihadean Author says:

    simona, da:). dar nu-i obligatoriu să ai:).

  8. buuuuuuuun, rapid şi gustos, pe gustul meu, voi face negreşit!
    Bravo Adi!, mulţam fain!

  9. Ortansa says:

    Mega-super combinatie langa gratar, nu am avut vinete ci numai dovlecei, iar cumin nu am pus ca nu stiam ce e si mi-a fost lene sa caut :D. Oricum, comentariul jumatatii mele la masa a fost: „aveam impresia ca stiu sa gatesc si am imaginatie …”. Asta o mai tine pana descopera si el blogul tau! :)))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close