Șalău marinat și copt

419

Faptul că am făcut această bucată de pește pe grătar și nu în cuptor e doar o întâmplare lipsită de mare însemnătate. Sursa căldurii nu e importantă aici, important e că am marinat peștele înainte și că l-am copt în aburii degajați de el însuși în timpul expunerii la căldură.

șalăuPentru a marina bucata de pește (șalău) am procedat așa: am presărat peste ea sare, piper, două mâini de merișoare amestecate cu afine, doi căței de usturoi făcuți felii, frunze de pătrunjel. Am stropit cu ulei de măsline.

șalăuAm făcut un plic din folie de staniol în care am pus peștele. Am închis plicul și l-am lsat două ore la rece. Fructele nu au neapărat rol în marinare, decât dacă sunt zdrobite și sucurile lor ajung pe carne. Au rol în coacere, când o parte din sucuri intră în procesul de gătire și aromează carnea.

șalăuAm pus plicul pe grătarul încins și am pus capacul peste grătar. L-am ținut 12 minute la 180 de grade Celsius. Procedam la fel și în cazul cuptorului. Am mâncat peștele cu dovecel fript pe grătar și câteva fire de știr (are gust de porumb în lapte).

șalăuAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

șalău

Join the Conversation

 1. Foarte interesanta combinatia merisoare-afine- usturoi-patrunjel la prepararea carnii de peste. Trebuie incercata reteta!

 2. Minunat ! Adi, ce fel de gratar recomanzi pentru aragazul cu flacara ? Multumesc

  1. Adi Hădean Author says:

   o tigaie grill, mai grea.

 3. Domnule Adrian am observat la mai multe retete de-ale dumneavoastra si nu numai , ca folositi ca elemente decorative petale de flori sau chiar niste floricele mai. As vrea sa stiu daca se poate ce fel de „flori” sunt. Va multumesc

  1. Adi Hădean Author says:

   folosesc flori mai puține (nu se găsesc mereu și nu toate-s comestibile – sunt totuși multe petale care pt fi consumate, de la cele ale pomilor fructiferi până la gladiole sau crizanteme). de cele mai multe ori folosesc lăstari de plante aromatice sau ai unor legume. îi cumpăr din metro sau din supermarket. pe unii îi cultiv eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close