Macrou cu unt și roșii – o mâncare simplă, dar gustoasă

700

Dragilor, am venit timpul să-i răsfățăm puțin și pe cei care sunt fani carne de pește, așadar am o propunere pentru voi: file de macrou cu unt și roșii cherry pe pâine crocantă. Am descoperit combinația aceasta atunci când am încercat să gătim macroul diferit, înainte îl găteam doar cu făină de mălai sau la grătar. Cum roșiile sunt în plin sezon, sigur putem profita de asta, prăjite un pic la tigaie și trase în unt cu puțină sare, sunt perfecte. Această rețetă nu are foarte multe ingrediente, este foarte simplă, se face și rapid, deci vă las mai jos toate cele necesare și spor la gătit. 

Ingrediente pentru macrou cu unt:

  • 2 fileuri de macrou
  • 4 felii de pâine
  • 50 g unt nesărat
  • Un bol mic de roșii cherry
  • Puțin ulei de măsline pentru prăjit
  • Un cățel de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • O crenguță de busuioc
Ingrediente pentru Macrou cu unt și roșii

Metoda de preparare:

Am început cu feliile de pâine pe care le-am prăjit și le-am dat cu niște usturoi pe fiecare parte. 

prăjire pâine

În ce privește fileurile de pește, pe acestea le-am tăiat pe jumătate, astfel avem 4 bucăți. Fileurile sunt dezosate, fiind dezosate le servesc mai ușor pe pâine. Dar dacă nu aveți timp și chef de dezosat, atunci puteți să le lăsați așa, doar să menționați acest lucru celor care le servesc. 

Într-o tigaie separat am prăjit puțin roșiile, cu niște sare. 

Am tapetat bucățile de pește, iar într-o tigaie aderentă am pus câțiva stropi de ulei de măsline la încins și am prăjit peștele cu pielea în jos. L-am prăjit până când s-a gătit 3 sferturi și pielea era aurie, după care l-am întors. 

prăjite macrou în tigaie

Odată întors, am pus și roșiile cu untul, frunzele de busuioc și acel cățel de usturoi rămas de la pâine. Le-am mai gătit împreună timp de 2 minute după care am luat preparatul de pe foc. 

servire macrou cu unt și roșii

L-am servit împreună cu pâinea prăjită, uneori lucrurile simple pot fi foarte gustoase, am primit confirmarea din partea familiei că este tare bun, deci nu puteam să vă privez de această rețetă simplă. 

Poftă mare, 

Ioana 

Alte mâncăruri cu pește găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Tigaie antiaderenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close