Întotdeauna mi-au plăcut drumurile lungi și pregătirile făcute din timp pentru călătorii. Dacă atunci când eram copil pregătirile însemnau umplerea memoriei telefonului cu filme animate, mama pregătind gustările de drum, acum caut să încropesc de-ale gurii așa încât să nu fie mai prejos decât peisajele în care sunt savurate, așa că… sandwich cu steak de vită.
Ingrediente pentru sandwich cu steak de vită
- Antricot de vita 200g
- Ciuperci Champignon 50g
- Roșii 1
- Emmentaler ras 70g
- Vin alb
- Baghetă
- Sare
- Piper
Cum am pregătit carnea?
Pentru a obține frăgezimea dorită, am feliat antricotul de vită în bucăți de 200g, l-am așezat într-o tavă și l-am lăsat la cuptor acoperit cu folie pentru o oră la 130 de grade, turnând câte puțin vin din când în când.
Înainte de a monta sandwich-ul, i-am mai glazurat ambele fețe pe plita cu puțin unt, l-am lăsat câteva minute la odihnit și l-am feliat.
Instrucțiuni
Ciupercile și roșiile le-am tăiat, apoi le-am rumenit pe plită, asezonându-le cu sare și piper, iar pentru un plus de aromă, puțin sos teriyaki.
Ok, am început să montez sandwichul. Bagheta tăiată în jumătate și rumenită pe plită am acoperit-o cu un strat generos de felii de steak, iar deasupra, cu aceeași generozitate, am presărat emmentaler ras și am dat sandwichul la cuptor aproximativ 3 minute pentru a topi brânza. La final am așezat ciupercile, feliile de roșie. Nu am uitat nici de rucola, doar mâncăm sănătos aici.
Dacă în sfârșit v-ați făcut timp de road trip-ul acela mult visat, eu zic că merită să împachetați și câteva sandwichuri cu steak de vită. Sunt de savurat undeva pe un vârf de munte, sau pe o plajă la înserat.
Ținem aproape,
Alte idei de sandwich-uri găsiți și aici.