Fleică&sfeclă

236

Să vă aud citind titlul postării de azi. Vă provoc. Și să știți că puteam să-l fac mult mai greu. Mâncarea pe care v-o arăt azi a apărut ca urmare a vizitei de lucru pe care familia aci de față a efectuat-o la Drighiu, undeva între Shire și Gondor. Prin Sălaj, adică. Am mers acolo să culegem strugurii Adelei ( colega cu strugurii și textele pentru…pfff, nu pot să vă spun mai mult fără să dezvălui supriza pe care v-am pregătit-o) și să-i facem must. Ei bine, întrucât strugurii erau aproape culeși când am ajuns, nu ne-a mai rămas decât să dăm trei roate la mojorlău (să văd pe asta cum o ghiciți) și să facem (eu) ceva de mâncare. Iată:

Am tăiat o bucată de fleică în porții oarecum egale.

Am pus fleica într-o cratiță. Împreună cu ea cam 5-6 sfecle mici și fierte, curățate de coajă, o mână de oregano, 10-12 cepe mici și câțiva căței de usturoi.

Am turnat peste ele cam un litru de must amestecat cu vin. Am pus cratița la foc.

După două ceasuri și mai bine, am pus în cratiță un kilogram de fasole roșie și fiartă, o mână de frunze de coriandru și una de arpagic. Plus câțiva ardei iuți. Am mai lăsat cratița în cuptor un sfert de ceas.

Carne și garnitură în aceeași farfurie. Bun.

Cred că o să mai fac.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Arata exceptional…Si la bunica mea, tot in Salaj, se face asa…Sunt incredibili de deliciosi…

  2. Mojoralau banuiesc ca e teasc, nu? Adica ati tras strugurii la teasc sa faceti must :-) Mancarea arata super, e urmatoarea pe lista mea.

  3. Am cazut jos de pofta mai Adi! Se duce naibii dieta mea…

  4. Daca nu avem must?

  5. Interesanta reteta

    Mojaralau = instrumentul cu care se zdrobesc strugurii inainte de teasc

    Sfecla era fiarta si ai mai fiert-o cu carnea 2 ore ? am inteles bine ? nu s-a papalit sfecla ?

  6. Este mortala! Toata ziua numai asa ceva as manca. Singura problema este ca nu am avut must, dar a mers niste tamaioasa de Pietroasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close