La Vlaha am mâncat și-am râs

661

Am pus câteva poze pe Facebook acum câteva zile și am constatat că mai mulți oameni au recunoscut fie fața de masă fie blidul cu gogoși de la Vlaha. În concluzie, am zis hai, fie, să scriu despre asta, să se bucure cei cărora le plac fețele de masă ori gogșelele de acolo. Sau măcar să afle și alții că aproape de Cluj (ieși pe la postul de control din Gilău, în stânga) se află un loc în care poți să mănânci pe săturate, decent și aproape ieftin. De fapt, am calculat, tot ce-ți vedea mai jos a costat cam 30 de lei de persoană, noi fiind șase la masă (cred că nu apar apa, cafelele și oarece băuturi răcoritoare).

Am deschis masa cu pită și mujdei cu smântână. Pentru că eram rupți de foame după ce bătuserăm drumul până la Conacul secuiesc din Colțești. Acolo n-am găsit loc la masă, că-i celebru locul și trebuie să stai la coadă.

Ciolan, bine făcut. Am pe aici câteva rețete, alegeți una care vi se potrivește (asta dacă vă lovete pofta).

Iahnie vârtoasă, să hrănești un batalion de husari cu ea. Gustoasă dar prea densă pentru mine.

Zama de găină, grozavă.

Iar ciolan. Pe varzî, de data asta. Bună varza, bună.

Prima dată-n viață când am mâncat ciorbă de burtă cu tarhon. Nu mi-a displăcut, e fină, dar tot nu mi-a trecutdorul de ciorbă de burtă. Oricum, fiind bucătărie ungurească, tarhonul e cumva la el acasă, e de acolo, nu te supără.

Gulyasul corect. am lăsat cartofii acolo, totuși. Că erau prea mulți pentru mine.

Păstrăvul- EXCELENT!

Atât de bun că merită două poze.

Desertul e lovitura de pedeapsă: gogoși cu dulceață de coarne și zahăr. Mici dar multe. Foarte multe. Am mâncat trei, de gust:). Mai mult n-am vrut, că mi-am propus să mă ridic de la masă ușor, chiar dacă bucătăria de Ardeal, mai ales cea apropiată de Ungaria, e destul de consistentă.

Clătita cu mac prinde ultima poză din postarea de azi. A fost foarte, foarte bună.

Acum vă întrebați probabil unde-i locul ăsta i cum îl cheamă pe el. Păi, am spus, e în Vlaha. Scie mare ESPRESSO pe clădire. Ocoliți, intrați în curte și vă aezați la masă. Sau puteți merge în interior dacă-i prea frig. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Am fost, mi-a placut, a meritat intru totul…:)

 2. Adi, ai mancat cam mult, inteleg ca nu ai terminat tot din farfurii, dar totusi….. Nu am mai vazut clatite cu mac, mie care imi place macul trebuie sa incerc; Si da, ciolanul arata de nu se poate, asa ca va fi meniu sambata la prinz, cu fasole ca saptamana asta am sarmale

 3. Am inteles bine? (ca de citit am citit de mai multe ori) Toate minunatiile de acolo au costat 30 lei / persoana?

  1. adihadean Author says:

   vlad, cam acolo iese socoteala

 4. adi, intr-o zi ai sa platesti pentru toate poftele pe care mi le produci. sa vad eu pe cine conving azi sa faca gogosi sau clatite cu mac. nu de alta dar eu nu le am cu dulciurile in general; nici nu-mi prea plac nici nu prea fac. numai ca tu ai deschis cutia pandorei…

 5. Pai la Coltesti nu mancai nici jumate din ce am vazut in postare cu banii astia. Am fost si noi in august la Coltesti si dupa ce am stat o jumatate de ora afara pe terasa si nu a venit nimeni sa ne intrebe de sanatate, am mers noi la receptie, am deranjat o domnisoara, iar cand a venit si am inceput sa comandam, ni s-a spus ca afara nu se servesc decat bauturi. Am fi apreciat un cartonas pe masa care sa anunte in consecinta, dar…

 6. cristina says:

  ne spuneti va rog cum se numeste restaurantul din Vlaha

 7. Si eu am avut aceeasi dilema. Mi-a spus o prietena care a fost acolo ca se numeste Csány

  http://www.erdelyiutazas.hu/romana/sz/vlaha/pensiunea-si-restaurantul-csani-613#kepek

 8. Mâine mergem acolo vreo 3 familii. Revin cu feedback, că deja de la descrierea ta mi-a lăsat gura apă.

 9. am mancat si eu acolo, cei mai buni gogosi si ceafa de porc la gratar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close