Speciala de Joi (1)

393

Vreau să-mi fac un obicei și să instaurez un obicei la Camino – Speciala de Joi. Am vorbit cu echipa, chef avem cu toții, imaginație și inspirație s-o mai afla, ingrediente bune găsim, un preț normal la mâncare om fi în stare să facem, dă-i pace. Speciala de Joi vrea să fie un fel de mâncare care nu-i în meniu și care să se găsească doar în ziua aceea. Asta ne obligă să să aducem un fel nou în fiecare săptămână, pe care să-l punem bine pentru alte zile, odată terminată Joia în care vi-l prezentăm. Speciala de Joi poate fi o supă, o ciorbă, o mâncare cu porc, pește, pui ori vită, un anume fel de paste, un kil de scoici sau un tort de ciocolată, în funcție de cum ne lovesc poftele și gândurile bune. Și pentru că asta-i o veste care le poate fi de folos celor care trec Joia prin Cluj, vreau să vă dau și vouă, cititorilor care nu ajungeți pe aici, măcar un secret din rețeta Specialei (nu pot să vă dau toată rețeta, să-i de la „serviciu”, dar atâta pot să fac pentru voi). Azi vă povestesc despre piureul de mazăre, care e parte componentă a acestui fel ce mai conține mușchi de porc copt într-o membrană pe care o cunoaștem sub numele de prapor ori prapore (prapurul e steagul, prapor e membrana) și servit rece împreună cu un piure din cartofi cald și aromat și cu o lingură de roșii tocate gros.

Piureul de mazăre e cel verde. E simplu de făcut iar în sezonul acesta îl fac din mazăre congelată (cea din borcan sau din conservă nu-mi place, e prea fiartă, cea congelată e opărită și congelată brusc, nu mai are nevoie de mult tratament termic, o las să se decongeleze și o pun un minut în apă clocotită). La 300 de grame de mazăre pun două picături de sare, o lingură de unt și două de smântână dulce. Pun toate astea în bolul unui blender sau le pasez cu blenderul vertical, până obțin consistența care-mi place. Pot să-i pun puțin piper. Atenție, e dulce, merge bine cu fripturile și cu busuiocul prospăt.

Piureul de mazăre se potrivește bine și cu rucola sau cu sfecla coaptă ori cu dovleceii la grătar sau pe pâine prăjită, cu puțin ulei de măsline extravirgin. Să fiți sănătoși și să treceți pe la Camino Joia asta (13 Octombrie), de la ora 12.00 încolo servim Speciala de Joi pe care tocmai ați văzut-o.

Join the Conversation

  1. e excelent piureul, nu l-am mai încercat până acum :)))

  2. azi însa e în meniu

  3. bun obicei, spor la treaba:)

  4. Sfinte Sisoe, nu m-am gandit niciodata ca se poate face pireu din mazare verde ! Ai auzit de copii care mananca asa ceva, pentru ca as vrea sa incerc in WE si sper sa nu mananc singur…

  5. Cred ca merge si cu menta

  6. …..minunata idee !!!….acum plec la supermarket !!!!…..multumesc, Adi !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close