Ruladă de porc – episod nou

480

În ultimele luni, consumul de carne din familia mea a scăzut binișor. Consumul de porc, care nu era chiar mare, a scăzut de asemenea. Totuși, sunt feluri de mâncare care au în rețetă porc, pe care le mănânc cu plăcere și despre care încă mai învăț. De exemplu, rulada făcută din fleica de porc. Am pentru tine, cititorule, o altă modalitate de a o face:

rulada

Presară fleica cu sare, piper, boia și cimbru proaspăt. Întinde peste ea un amestec făcut din 30% carne de oaie cu puțin seu, 30% carne de vită, 30% carne de porc, sare, piper, coriandru zdrobit, un vârf de cuțit de praf de scorțișoară, o mână de pătrunjel tocat foarte mărunt, o linguriță de boia dulce, o pișcătură de chimion arăbesc măcinat, o lingură de pesmet și una de suc de roșii – toate astea frământate bine și lăsate la rece măcar un ceas înainte de a fi folosite. Stratul trebuie să fie subțire, fleica doar să fie unsă și acoperită peste tot. Rulează fleica strâns, condimentând-o în timpul rulării, să ajungă condimente peste tot, inclusiv pe suprafața exterioară. Leagă rulada cu ață de bucătărie. Coace fleica pe foaie de copt, 3 ore la 160 de grade Celsius. Primele două ore, fleica trebuie să fie învelită în hârtie de copt sau acoperită cu un capac, să nu se usuce prea tare.

rulada

Lasă fleica să se răcească și abia apoi taie din ea rondele după bunul tău plac. Poți încălzi apoi rondelele fie în tigaie, fie la cuptor (poți încerca să tai rondele cât e fierbinte rulada, n-o să meargă prea bine, te asigur).

rulada

Servește cu piure de rădăcinoase (păstârnac, țelină, pătrunjel, morcov) și emulsie de plante aromatice ori cu salată de roșii, castraveți și ceapă ori, dacă vrei, cu legume coapte ori aburite.

rulada

Să fii sănătos.

Join the Conversation

  1. Ionut Inteleptu says:

    Ce ma fac ca sotia nu mananca oaie, merge si fara?

  2. mmm ce bine arata!!

  3. Balaur Alina says:

    Multumim pt sugestie,o voi incerca cu siguranta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close