Vită la cuptor cu garnitură de ciuperci

718

Dragii mei, astăzi am pentru voi o bucată faină de carne de vită, fragedă, exact așa cum trebuie ea să arate. Pe lângă vită mai am și niște ciuperci King Oyster la fel de faine și cărnoase. Ce fac eu cu ele? Păi o să le condimentez fain frumos, o să adaug în jurul lor usturoi și cimbru, după care-mi fac de cap. Dar o să vedeți cum, în cele ce urmează. Așadar – Vită la cuptor cu garnitură de ciuperci.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru această vită la cuptor cu ciuperci:

  • O bucată de carne de vită
  • O mână de ciuperci King Oyster
  • Usturoi
  • Cimbru
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • Unt
carne de vită
ciuperci pentru vită la cuptor

Cum se pregătește această bucată de vită?

Înainte de toate, iau bucata de carne de vită, o masez cu ulei de măsline, o condimentez cu sare și piper, apoi o leg cu sfoară. Fac asta pentru că-mi doresc ca această bucata de carne să rămână compactă, să nu-și piardă forma și să-și păstreze cât mai mult sucurile în interior. După ce am legat-o, pun de jur împrejur crenguțe de cimbru și apoi cu ea în tigaie, alături de niște unt și câțiva căței de usturoi. O frig pe toate părțile. Apoi o bag la cuptor la 180 de grade Celsius.

pregătire carne de vită la cuptor

Cât o țin la cuptor? Păi eu mă ajut de o sondă, iar când aceasta îmi indică o temperatură interioară a cărnii de 55 de grade Celsius, înseamnă ca bucata mea de vită e gata. Gătită bine la exterior, dar fragedă și rozalie la interior. Dacă nu aveți o sondă, puteți folosi un termometru sau un băț de frigărui, din acela de metal, pe care dacă-l înfigeți în carne, iar apoi îl atingeți cu încheietura mâinii, ar trebui să simțiți că frige. Asta înseamnă că bucata de carne e gata.

friptură de vită

Trec la ciuperci, pe care după ce le-am spălat bine, le tai în jumătăți și le trântesc în tigaia în care am prăjit bucata de vită. Mai pun acolo oleacă de unt, niște cimbru și niște usturoi pentru gust, niște sare și piper și cam aia e.

ciuperci trase la tigaie

Cam atât de simplă a fost rețeta de azi. S-aveți poftă și să fiți sănătoși!

Mai jos găsiți și rețeta video.

Rețeta este din emisiunea La cină, difuzată in 08.10.2022. Pe mine și pe Ionela ne puteți urmări în fiecare sâmbătă, începând cu ora 21:00, pe Digi24.

Adrian Hădean.

Alte idei de rețete cu carne de vită găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Ce parte de carne de vita este indicata pentru aceasta reteta?

  2. Vreau sa va multumesc pentru aceasta lectura foarte buna!! Mi-a placut absolut fiecare parte din ea. Te-am salvat ca favorit pentru a vedea lucruri noi pe care le postezi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close