Coaste cu risotto | Resturi. Pe gourmet

717

Seria asta nu-i despre rețete, ci despre idei care să te ajute să faci alegeri mai bune, mai prietenoase cu bugetul tău, cu trupul tău și cu mediul.

Cum să Faci Alegeri Mai Bune în Bucătărie

Sincer, în afară de mâncăruri rapide, e greu să gătești la porție exact cât trebuie. De câte ori faci mâncare „de mamă” sau „de tată”, rămâi cu bucăți de carne, garnituri sau sosuri – mereu rămâne câte ceva. Și dacă ai oameni în casă care vor să mănânce altceva în fiecare zi, nu-i problemă, ai frigider. Ții resturile până le reîncălzești și voilà: ai un mic all-inclusive acasă.

Transformă, nu arunca.

Îmi place să păstrez sosurile de la friptură. Le strecor, le țin la rece câteva zile, sau le congelez și le folosesc când vreau să dau gust unui fel nou de mâncare – cum ar fi o coastă de vită, păstrată în grăsimea proprie.

Cât despre garnituri, știm cu toții: un rizoto reîncălzit nu mai e la fel. Dar asta nu înseamnă că nu e bun! Dacă ai pus în el hribi, unt și brânză de calitate, îl poți transforma rapid încălzindu-l într-o lingură de smântână dulce. Gata, ai un alt fel delicios în doi timpi și trei mișcări.

Și dacă te gândești „Așa puteam și eu”, ai dreptate. Dar dacă toți puteam, de ce aruncăm 150 de kilograme de mâncare pe cap de român, în fiecare an?

Poftim, de asta vorbim! Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean.

Aici mai găsiți și alte idei de risotto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close