Rulouri cu peşte în marinadă de citrice

954

Rulouri cu pește

În biblioteca mea se regăsesc multe cărţi de inspiraţie culinară. Le ador pentru că mă ajută sau mă inspiră să pregătesc feluri de mâncare gustoase, să îmi aduc amprenta personală în meniul pe care îmi doresc să îl prepar, să îmi impresionez invitaţii, să îmi bucur familia şi prietenii şi chiar să devin o versiune mei bună a mea din punct de vedere culinar.

Explorând aceste cărţi am descoperit nu doar reţete delicioase, ci şi istorii fascinante şi informaţii despre cultura gastronomică a diferitelor regiuni.

Amintirile mele din vacanţă o reprezintă cultura gastronomică a ţării sau oraşului vizitat, pe care încerc uneori să o regăsesc şi în cărţile din biblioteca mea. De multe ori încerc şi chiar reuşesc să reproduc aceste amintiri culinare în reţete delicioase.

Pentru că tema din această săptămână este”de prin cărţi” am ales o reţetă dintr-o carte cu mâncăruri practice, gustoase şi uşoare, care se adresează tuturor celor ce îşi doresc preparate simple dar rafinate, din care bineînţeles nu lipseşte amprenta personală.

Şi dacă vorbim despre amprenta personală să începem cu ingredientele:

– pentru rulouri cu pește:

  • 1 buc file de crap argintiu( sau somn, limbă de mare)
  • 8 felii bacon(amprenta personală)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper după gust,

pentru marinada de citrice:

  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 fir de ceapă verde, opţional
  • 25 gr stafide
  • 25 gr merişoare(amprenta personală)
  • sare, piper după gust.

Cantităţile diferă în funcţie de numărul de pofticioşi.

ingrediente pentru rulouri cu pește

 

Cum am început?

Am curăţat fileul de peşte şi l-am tăiat în bucăţi. Apoi l-am crestat pe partea cu pieliţa şi l-am condimentat cu sare şi piper. L-am pus la frigider până am pregătit marinada de citrice.

pregătire carne de pește

Cum am pregătit marinada de citrice?

Am spălat lămâia şi portocala sub jet de apă fierbinte, le-am şters şi apoi le-am răzuit coaja. Atât lămâia, cât şi portocala se storc, iar zeama se amestecă cu coaja rasă, stafidele şi merişoarele, dar şi un praf de sare şi piper.

marinadă de citrice

 

Cum am continuat?

Peste bucăţile de peşte se adaugă uleiul de măsline şi marinada de citrice pregătită anterior şi se lasă la macerat în frigider, acoperite, până a doua zi sau cel puţin 1-2 ore, dacă suntem grăbiţi şi flămânzi.

marne de pește la marinat

După ce trece timpul de macerare, învelim fiecare bucată de peşte în câte 2 felii de bacon, adăugăm marinada, câteva felii de ceapă verde, opţional şi introducem rulourile în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade, în funcţie de cuptor.

pregătire rulouri cu pește

pregătire rulouri cu pește 2

pregătire rulouri cu pește 3

Coacem rulourile la 200-225 grade, şi iarăşi vin şi spun în funcţie de cuptor, pentru aproximativ 15-20 minute până când baconul se rumeneşte frumos. Putem adăugă şi un pic de vin alb la nevoie.

rulouri cu pește final

Cum servim rulourile cu peşte?

Alături de spanac sau sparanghel trase la tigaie în puţin unt sau o minunată salată de spanac sau salată verde, cu lămâie, orice vă place şi vă inspiră.

servire rulouri cu pește 

Pentru mai multe idei vă aştept pe facebook şi pe instagram.

 

Pe site adihadean.ro şi pe facebook Adrian Hadean găsiţi multe alte idei de reţete cu peşte. Unele dintre ele plăcinta cu peşte şi ciorba de ardei umpluţi cu carne tocată de peşte, dar şi ciorba de peşte cu zeamă de varză murată.

 

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că urmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte idei de rulouri găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close