Mie personal nu prea îmi place mâncarea a doua zi, ceea ce este un pic trist, deoarece trebuie să gătesc oarecum în fiecare zi. Îmi place atunci când este proaspătă, caldă. Însă sunt și câteva excepții, cum ar fi acest chec din carne, sau mai bine cunoscut meatloaf. Acesta este perfect a doua zi, deoarece peste noapte se întamplă ceva magie în frigider, și este mai gustos. Așa că prefer de fiecare data să-l prepar cu o seară înainte, mai ales că este foarte simplu de făcut, și să-l servim a doua zi alături de salată, legume, piure, orice vă este pe plac.
Ingrediente chec de carne
- 500 grame carne tocată (eu am avut mix, porc + vită, însă se poate folosi pui, curcan, doar vită etc)
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 ouă
- 2 felii miez de pâine
- 150 ml lapte
- 3 grăunți de usturoi
- Sare, piper
Mod de preparare chec din carne
În primul rând m-am ocupat de ceapă, pe care am tocat-o mărunt, și am pus-o la călit, într- un pic de ulei de măsline. Am lăsat-o pe foc cam 10 minute până a devenit translucidă. În acest timp am pus și laptele peste pâine ca să se înmoaie. După acești doi pași, peste carne am pus toate ingredientele (pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat sau dat pe răzătoarea mica, sare după gust, piper, ouăle, ceapa și păinea).
Le-am amestecat cu mâna, doar până s-au încorporat, dacă mixezi mai mult decât este nevoie, checul nu mai iese la fel de moale.
Între timp am pornit și cuptorul la 180 de grade C să se încălzească.
Pentru acest chec de carne am folosit o tavă de 21cm x 8cm, pe care am acoperit-o cu hârtie pentru copt. În ea am pus compoziția de carne.
Acest chec a mers la cuptor pentru 1 oră, la 180 de grade C. În mod normal, se prepară și un sos (din ketchup, praf de usturoi, praf de ceapă, o lingură de zahăr, o linguriță de oțet), care se pune pe chec dupa 40 de minute de stat la cuptor, însă nouă ne place simplu.
L-am lăsat să se răcească total, ca să nu risc să se destrame în timpul tăierii.
Cum am servit acest chec din carne
Este bun și rece și cald. După părerea mea. L-am servit alături de piure de cartofi și mazăre verde.
Dar cred că este delicios în orice combinație, cu orice fel de salată (verde, de varza, de roșii), fasole verde păstai cu usturoi și mărar, orice aveți la îndemână.
Poftă bună!
Alte idei de aperitive, aici.