Nu știu alți copii cum sunt, însă al meu este foarte mofturos. Atât la mâncare cât și la desert. Așa că cu greu pot găsi ceva ce să îi placă. Însă această ruladă de biscuiți cu cocos, este în topul preferințelor ei, așa că mă bucur să v-o prezint și dumneavoastră. Este foarte ușor de făcut, nu este prea dulce, arată și bine și se poate face alături de copii fără nicio problemă, cu siguranță o activitate care le va face plăcere.
Ingrediente ruladă de biscuiți cu cocos
- 400 grame biscuiți simpli (eu am folosit petit beurre, însă se poate folosi orice fel de biscuiți)
- 65 grame zahăr
- 20 grame de cacao
- 300 ml lapte
- 100 grame unt
- Un pic de sare
- Esență de rom
Ingrediente pentru crema de cocos
- 250 grame mascarpone
- 100 grame fulgi de cocos
- 2-3 linguri de zahăr (în funcție de cât de dulce preferați)
Mod de preparare ruladă de biscuiți cu cocos
În primul rând am pus într-o cratiță mică, la topit, untul, laptele, zahărul și cacaoa. După ce s-a topit untul și zahărul, le-am dat la o parte de pe foc, le-am amestecat și le-am lăsat la răcit.
Între timp am făcut și crema. Într-un castron am pus ingredientele pentru cremă și le-am amestecat bine, până zahărul s-a topit. Am pus deoparte.
Apoi, cu ajutorul unui blender sau cum dorește fiecare, mărunțim foarte fin biscuiții, pe care îî punem într-un castron încăpător.
După ce laptele s-a răcit, am adăugat în el esența de rom și un praf de sare. Am amestecat și am pus peste biscuiți.
Le-am încorporat bine, până s-a format un aluat tare și nelipicios.
Pe masa de lucru am pus două folii transparente, cât să o ocupe o suprafață mai mare. Peste am pus aluatul de biscuiți, iar deasupra încă două folii. Apoi cu ajutorul unui făcăleț am întins aluatul subțire.
Peste, am întins crema de cocos cu groijă să nu rupem aluatul de biscuiți.
Am rulat apoi cu grijă, ajutându-mă de folia alimentară. După ce am rulat rulada cu cocos, mi-am dat seama că este foarte lungă. Dacă nu vă place așa, puteți împărți în 2 compoziția, si face 2 rulade.
Am pus la frigider până a doua zi, să fiu sigură că iese ceea ce trebuie.
Cum am servit rulada de biscuiți cu cocos
A doua zi după ce am scos-o din frigider, i-am îndepărtat folia și am tăvălit-o prin nucă de cocos. Cea mai mare emoție a fost să tai rulada să văd dacă umplutura arată așa cum mi-am dorit. Dar a fost.
Am servit-o rece, cred că așa este cea mai bună. Bineînțeles că atunci când o pregăteam de fotografiat, o mânuță a venit și a furat o bucată.
Alte idei de rețete cu biscuiți găsiți și aici.