Ruladă de biscuiți cu cocos

1K

ruladă de biscuiți cu cocos

Nu știu alți copii cum sunt, însă al meu este foarte mofturos. Atât la mâncare cât și la desert. Așa că cu greu pot găsi ceva ce să îi placă. Însă această ruladă de biscuiți cu cocos, este în topul preferințelor ei, așa că mă bucur să v-o prezint și dumneavoastră. Este foarte ușor de făcut, nu este prea dulce, arată și bine și se poate face alături de copii fără nicio problemă, cu siguranță o activitate care le va face plăcere.

Ingrediente ruladă de biscuiți cu cocos

  • 400 grame biscuiți simpli (eu am folosit petit beurre, însă se poate folosi orice fel de biscuiți)
  • 65 grame zahăr
  • 20 grame de cacao
  • 300 ml lapte
  • 100 grame unt
  • Un pic de sare
  • Esență de rom

Ingrediente pentru crema de cocos

  • 250 grame mascarpone
  • 100 grame fulgi de cocos
  • 2-3 linguri de zahăr (în funcție de cât de dulce preferați)

ingrediente ruladă de biscuiți

Mod de preparare ruladă de biscuiți cu cocos

În primul rând am pus într-o cratiță mică, la topit, untul, laptele, zahărul și cacaoa. După ce s-a topit untul și zahărul, le-am dat la o parte de pe foc, le-am amestecat și le-am lăsat la răcit.

lapte cu unt topit

Între timp am făcut și crema. Într-un castron am pus ingredientele pentru cremă și le-am amestecat bine, până zahărul s-a topit. Am pus deoparte.

lapte cu unt topit

Apoi, cu ajutorul unui blender sau cum dorește fiecare, mărunțim foarte fin biscuiții, pe care îî punem într-un castron încăpător.

După ce laptele s-a răcit, am adăugat în el esența de rom și un praf de sare. Am amestecat și am pus peste biscuiți.

biscuiți cu lapte

Le-am încorporat bine, până s-a format un aluat tare și nelipicios.

aluat ruladă de biscuiți

Pe masa de lucru am pus două folii transparente, cât să o ocupe o suprafață mai mare. Peste am pus aluatul de biscuiți, iar deasupra încă două folii. Apoi cu ajutorul unui făcăleț am întins aluatul subțire.

aluat întins

Peste, am întins crema de cocos cu groijă să nu rupem aluatul de biscuiți.

crema întinsă

Am rulat apoi cu grijă, ajutându-mă de folia alimentară. După ce am rulat rulada cu cocos, mi-am dat seama că este foarte lungă. Dacă nu vă place așa, puteți împărți în 2 compoziția, si face 2 rulade.

aluatul rulat

Am pus la frigider până a doua zi, să fiu sigură că iese ceea ce trebuie.

Cum am servit rulada de biscuiți cu cocos

A doua zi după ce am scos-o din frigider, i-am îndepărtat folia și am tăvălit-o prin nucă de cocos. Cea mai mare emoție a fost să tai rulada să văd dacă umplutura arată așa cum mi-am dorit. Dar a fost.

ruladă de biscuiți

secțiune ruladă de biscuiți

Am servit-o rece, cred că așa este cea mai bună. Bineînțeles că atunci când o pregăteam de fotografiat, o mânuță a venit și a furat o bucată.

servire ruladă de biscuiți

Cristina

Alte idei de rețete cu biscuiți găsiți și aici.

 

Join the Conversation

  1. Cristina Iorga says:

    Tocmai ce am facut-o si eu si sunt tare curioasa cat de moale a iesit compozitia de biscuiti originala. Eu am pus doar 200 ml lapte in loc de 300 si a iesit si asa fff moale, iar crema extrem de tare. M-am chinuit enorm sa intind crema. Pana la urma am lasat-o doar pe centru mai mult si asta a fost. La gust, n-am ce zice. Excelenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close