Pogăcele de cartofi cu cașcaval – o gustare ușor de pregătit

714

O rețetă foarte ușor de realizat, cu puține ingrediente și foarte gustoasă – pogăcele de cartofi cu cașcaval. Îmi doresc de ceva timp să fac rețeta aceasta găsită într-o carte veche de bucate. Consider că este o gustare potrivită pentru orice vârstă, dar cred totuși că piticii o să o adore. Este o abordare diferită a rețetei clasice de pogăcele, nu conține jumări, iar modul de preparare este mult simplificat. Dar sunt convinsă că o să îndrăgiți și rețeta aceasta.

Ingrediente pentru rețeta de pogăcele de cartofi cu cașcaval :

  • 1 kg cartofi
  • 300 g cașcaval
  • 2 ouă
  • Un praf de sare, piper
  • Optional: usturoi, ierburi aromatice, frunze verzi. 
ingrediente pentru pogăcele de cartofi

Mod de preparare:

Am spălat cartofii și i-am pus la fiert, în coajă, timp de 30 de minute. Am pus apă cât să treacă ușor peste cartofi și un praf generos de sare.  Între timp am ras cașcavalul. 

pregătire ingrediente pentru pogăcele de cartofi

Când cartofii s-au fiert i-am curățat de coajă. După ce s-au răcit i-am zdrobit, pe câțiva dintre ei i-am dat și pe răzătoare, am vrut să aibă o textură mai fină. 

pregătire ingrediente pentru pogăcele

Peste cartofii zdrobiți am adăugat ouăle și cașcavalul, am omogenizat compoziția și am început să formez biluțe mici pe care le-am aplatizat apoi cu palma. Am așezat pogăcele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am pus la cuptor. 

formare pogăcele

Cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 25 de minute.  Când pogăcele capătă o textură aurie înseamnă că sunt gata. 

pogăcele de cartofi cu cașcaval

Se pot servi ca atare, la o gustare, un aperitiv, se pot pune la pachet și se pot lua pe munte sau în drumeție. O gustare excelentă pentru orice moment al zilei.

Eu sper că v-am convins cu această idee de gustare, sper să o încercați și să împărtășiți cu noi impresii. Dar totuși, cel mai mult îmi doresc să fie pe placul micuților voștri, pentru că e chiar gustarea potrivită pentru ei.

Până data viitoare vă doresc poftă bună și spor la bucătărit!

Ionela.

Alte idei de gustări, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close