Lucruri bune pe care le puteți mânca de azi în Cluj

188

Azi dau din casă. Din casa de la Camino. Am libertatea de a dezvălui parțial rețetele din meniul meu special de săptămâna asta (intră în vigoare azi, e valabil până miercurea viitoare). Înainte de a vă da rețetele, trebuie să vă spun că la Camino e nevoie de un bucătar care să aibă grijă de rețetele mele și de cele ale localului, împreună cu băieții care lucrează deja acolo. Experiența e necesară și căutată. Dacă vă vine vreo idee, adresa pentru CV-uri e km0cluj&yahoo.com. Acum, să trecem la mâncare:

Nu vă spun despre supă, care-i una de vită, cu tăieței de casă și legume multe. Trec direct la felul principal: mușchiuleț de porc cu spumă de balmoș. Dacă spuma-i un secret pe care nu pot să-l dezvălui, cu mușchiul pot să ies la lumină: tai mușchiulețul de porc în rondele groase de 2 centimetri și jumătate, rulezi rondelele printr-un amestec de piper, coriandru și sare zdrobit în mojar, frigi rondelele trei minute pe fiecare parte într-o tigaie, stingi cu o gură de vin și pui la cuptor pentru două minute (cuptorul să fie bine încins). Obții bucăți de carne fragede, suficient de pătrunse, aromate.

Acum, desertul:

Zece gălbenușuri bătute spumă, cu 6-7 linguri de zahăr. Zece albușuri se bat spumă, cu cinci linguri de zahăr. Zece linguri de făină și un plic de praf de copt se amestecă în crema de gălbenuș. Tot acolo se adaugă un pachet de unt topit împreună cu 100 de grame de ciocolată neagră (așteptați să se răcească puțin). Se încorporează apoi albușurile. Se coace blatul până trece testul cu scobitoarea. În ceea ce privește spuma din mijloc (blatul se taie în două și se însiropează după plăcere), pot spune doar că e din ciocolată neagră, frișcă și încă un lucru. Atât am putut să vă spun azi. Treceți pe la Camino și cereți meniul special dacă vreți să vă lămuriți. Să fiți sănătoși.

 

Join the Conversation

 1. Rețete fără secrete, aproape fără secrete :)

 2. Tot 39 de lei ca saptamana trecuta?

  1. Adi Hădean Author says:

   Presupun că da.

  2. Merci!

 3. Eu sunt din Bucuresti, nu pot veni la Cluj, ce fac, rămîn aşa fâră finalitate. Şi apropo, cum s-a încheiat treaba cu asigurarea.

 4. Am fost ieri la Camino, special pentru acest meniu, nu il au, cica de maine. Pacat, e prima oara cand merg pentru ca e o locatie greu accesibila pt mine din cauza parcarii si nu stiu cand mai pot ajunge. Am mancat bruschete (nu prea bune-seci, fara gust, paine tare) si paste (f bune, gustoase, de vis).

  1. Adi Hădean Author says:

   meniul special se schimbă în fiecare miercuri. dacă marțea la prânz se termină mâncarea din meniul introdus miercurea precedentă, nu vor face altă mâncare din acel meniu (nu pot face o porție sau două), pe care să nu o mai poată vinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close