Este prima dată când fac salată de conopidă anul acesta. Acest lucru mi-au spus și colegele de la grădiniță, mi-au spus că de fiecare dată când făceau salată de vinete făceau și salată de conopidă, oare ce s-a întâmplat anul acesta cu conopida? De ce a fost exclusă? La fel vi s-a întâmplat și dumneavoastră?
M-am gândit eu să intervin și să modific puțin rețeta, am copt puțin conopida, nu am fiert-o și am înlocuit și maioneza cu un sos de iaurt cu muștar. Rezultatul a fost extraordinar, iar salata mea s-a bucurat de un real succes. Conopida coaptă are o textură total diferită de conopida fiartă. Buchețelele de conopidă au rămas crocante și aromate. Aștept cu nerăbdare să testați această rețetă și să împărtășiți rezultatul.
Ingrediente pentru salată de conopidă:
- conopidă
- 400 g iaurt grecesc
- 30 g muștar
- Un praf de sare
- 50 ml ulei
- legătură de pătrunjel
- 2 – 3 căței de usturoi – după gust
- Un pic de ulei de măsline pentru conopidă.
Cum am preparat această salată de conopidă:
Am desfăcut buchețelele de conopidă, mi-am pregătit o tavă, am tapetat-o cu hârtie de copt și am așezat buchețelele de conopidă în tavă. Peste conopidă am presărat un praf de sare și uleiul de măsline. Am pus tava la copt. Cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de 20 minute.
Prepararea sosului pentru salată:
Într-un bol suficient de încăpător am pus muștarul și o parte din cantitatea de ulei, am omogenizat cu o lingură de lemn, am continuat cu uleiul până l-am încorporat pe tot. Mai departe am adăugat iaurtul grecesc.
Sosul meu arătat ca o maioneză. Știu că rețeta clasică de salată de conopidă se prepară cu maioneză, eu mi-am dorit să găsesc o alternativă fără ou crud și așa am ajuns la rețeta aceasta de sos de iaurt cu muștar.
Peste sos am pus și câteva frunze de pătrunjel verde. Când conopida a fost gata, am pus jumătate din cantitate într-un bol și am zdrobit-o, cealaltă jumătate a rămas intactă.
Peste conopidă am pus sosul de iaurt și muștar, usturoiul zdrobit și tocat mărunt, pătrunjel verde tocat și sare după gust.
Este o salată perfectă atât caldă cât și rece, dacă mai rămâne ceva. Sugestia mea de servit a doua zi arătat cam așa: o felie de pâine prăjită, o roșie bine coaptă și salata de conopidă. Cuplul perfect după salata de vinete.
Vă doresc poftă bună!
Interesantă rețetă! Cu siguranță am sa o incerc! Mulțumesc pentru minunatele rețete! ❤️