Această rețetă de file de somon cu spanac și ceapă verde e super cremoasă și foarte ușor de făcut. E plină de spanac, ceapă verde, cartof, lapte de cocos, toate pentru o bază vegană super cremoasă, dar la care azi am folosit pește.
Încă mai consum pește, dar foarte rar, poate o dată la 3 luni, și atunci încerc mereu ceva nou. Iar cum afară temperaturile sunt tot mai joase, somonul împreună cu crema de spanac și ceapă verde vin perfect să îmi încălzească sufletul.
Ingrediente pentru file de somon cu spanac și ceapă verde
- 2 linguri de ulei de rapiță
- 150 g de baby spanac
- 450 ml de lapte de cocos
- 10 fire de ceapă verde
- 1 file de somon
- Sare
- Piper
- 1 cartof măricel curățat și tăiat cuburi
- Susan negru
- 250 ml de apă
Instrucțiuni – File de somon cu spanac și ceapă verde
Am spălat si curățat ceapa verde.
Apoi am separat partea albă de cea verde de la 5 cepe. Partea albă împreună cu celelalte cepe le-am tocat grosier.
Partea verde de la cele 5 cepe am tocat-o julien să obțin fâșii subțiri. Le-am dat deoparte.
Am încins uleiul într-o tigaie încăpătoare și am pus ceapa la călit. La foc mic, nu vreau să rumenesc ceapa, doar să o înmoi. Durează cam 7 minute sau până verdele să se deschidă la culoare.
Am adăugat cartoful și apa, am asezonat cu sare și pier și am lăsat la fiert aproximativ 20 de minute. Când cartoful a fost fiert, am adăugat spanacul și l-am lăsat la fiert pentru 5 minute. La foc mic, mic, nu vreau să fierb prea tare spanacul.
După cele 5 minute am luat tigaia de pe foc și am lăsat-o să se răcească puțin.
Între timp mă ocup de pește. Am încins o tigaie neaderentă pe care am pus un strop de ulei de măsline. Nu are nevoie de mai mult. Am asezonat pestele cu sare și piper și l-am prăjit la foc iute. Prima dată pe piele, apoi l-am întors, totul aproximativ 4 minute. La somon e ușor să vezi când e făcut pentru că își schimbă culoarea.
L-am terminat de gătit în cuptorul preîncălzit la 170 unde a mai stat 3 minute.
Între timp am încins ulei de rapiță la foc iute și am tras cozile de ceapă tăiate julien. Se fac foarte repede. Textura trebuie să fie una crocantă fără să le ard.
Separat am mixat în robotul de bucătărie supa în care am adăugat laptele de cocos. Practic am obținut o textură super cremoasă, ca o spumă.
Cum am servit acest file de somon cu spanac și ceapă verde
Am scos peștele din cuptor și am aranjat farfuria.
Crema peste care am pus peștele și cozile de ceapă. Puțin susan negru și smântână vegană.
Am avut o surpriză plăcută când am și mâncat pentru că nu mă așteptam să fie așa gustos. Iar dacă se renunță la pește și se folosesc orice tip de paste care să nu fie cu ou, iată și o variantă vegană.
Să fiți sănătoși.
Alte idei de rețete cu pește mai găsiți și aici.