Tradițional românesc. O sumedenie de rețete de mâncare românească de la fasole, varză, tot felul de ciorbe până la o multitudine de deserturi, prăjituri și cozonaci. Avem o bucătărie destul de vastă, cu numeroase combinații de gusturi și arome. Însă eu pentru astăzi am ales o rețetă foarte simplă și foarte ușor de realizat. Mâncărică de castraveți murați. Prima oară am auzit de acest fel de mâncare la soacra mea, acum 14 ani. De atunci mi s-a părut interesantă, deoarece îmi imaginam gustul acru al castreveților, în combinație cu carnea moale. Și am avut dreptate, deoarece s-a dovedit a fi o rețetă foarte reușită, pe care o să vi-o împărtășesc astăzi.
Ingrediente mâncărică de castraveți murați
- 500 grame coaste de porc (merge perfect cu orice fel de carne)
- 500 grame castraveți murați în saramură
- O ceapă
- Sare, piper
- Bulion
Cum am preparat mancărica de castraveți murați
În primul rând, primul lucru pe care l-am făcut a fost să opăresc un pic castraveții, pentru a fi sigură că nu sunt prea sărați. Într-o oală am pus apă la fiert, și apoi am pus castraveții întregi, pentru câteva minute.
I-am scos și i-am lăsat la răcit.
Între timp, am curățat ceapa, am tocat-o mărunt și am pus-o la călit într-o cratiță cu un pic de ulei. După câteva minute am adăugat și coastele, și le-am lăsat și pe ele la călit câteva minute. Am condimentat cu niște piper (sare nu am pus, deoarece o sa fie destul de sărat de la castraveți).
Am acoperit cu apă, și am lăsat să fiarbă la foc mic, până s-a fiert carnea destul, cam 50 de minute.
Castraveții i-am tăiat bastonașe , pentru că mi s-au părut mai aspectuoși, însă puteți să-i tăiați cum vreți. I-am pus împreună cu carnea în cratiță, și am mai lăsat la fiert, cam 30 de minute cu capacul pus,la foc mic, până carnea a devenit foarte fragedă.
La final am mai adăugat niște bulion, cam 3 lingurițe, și am mai lăsat 15 minute să fiarbă. Cam așa arăta situația dupa ce mâncărica de castraveți murați a fost gata.
Din câte se poate vedea, carnea a căzut de pe oase, ceea ce înseamnă că este foaarte fragedă, iar castraveții au rămas tari și crocanți.
Cum am servit mâncărica de catraveți murați
Fierbinte! Cu pâine caldă. Și cu pătrunjel sau mărar proaspăt. Eu am uitat să-l pun. Mare păcat. Data viitoare.
Vă doresc poftă bună!
Alte rețete cu carne găsiți și aici.
Rețeta asta imi amintește de bunica! Prepara o mancarica de castraveti cu carne de vită dementiala!
O voi face și eu în weekend-ul ăsta!
Multumesc pentru,,amintiri din copilărie „!
Mulțumesc mult pentru sugestie. N am mai făcut mâncărica de castraveți murati de câțiva ani.
Mancare sanatoasa adevarata nu fastfood-uri
Mâncarea de castraveți murați este o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru o masă ușoară de vară sau pentru zilele de post. Gustul acrișor al castraveților murați se îmbină perfect cu aromele legumelor călite, creând o mâncare reconfortantă și plină de vitamine.
Nu am auzit despre aceasta reteta, insa o voi incerca si eu. Dupa comentarii, pare o reteta delicioasa.