Masa de sărbători e întotdeauna o provocare a creativității, dar și a răbdării. Într-o lume ideală, am pregăti în doi timpi și trei mișcări rețetele speciale menite să impresioneze oaspeții, dar nu e întotdeauna așa. Eu am încercat astăzi să găsesc o soluție, iar rezultatul este o delicioasă ruladă de mușchiuleț de porc, umplută cu ciuperci și învelită în bacon crocant.
Ingrediente pentru ruladă de mușchiuleț cu ciuperci
- Mușchiuleț de porc 200g
- Ciuperci 100g
- Nucă măcinată 50g
- Baby spanac 30g
- Bacon 6 felii
- Muștar
- Sare și piper
- Sfoară alimentară
Mod de preparare ruladă de mușchiuleț cu ciuperci
La început am pregătit umplutura de ciuperci cu nucă. Le-am tocat foarte mărunt, apoi le-am călit la foc mic până când toată apa din ele s-a evaporat.
În continuare, folosind un cuțit cu lamă lungă am tăiat mușchiulețul pe lungime ca și cum am desfășura o spirală, iar la final am obținut o felie subțire de carne. Am condimentat cu sare și piper, am uns cu puțin muștar, apoi am așezat un strat uniform de ciuperci cu nucă.
La final am pus frunzele de spanac și am rulat felia de carne cât de strâns posibil, iar pentru a rămâne pe poziție, am prins-o cu trei legături de sfoară alimentară.
Următorul pas a fost să rumenesc mușchiulețul pe toate părțile într-o tigaie cu ulei de măsline și unt. Când s-a rumenit uniform, l-am scos din tigaie, am tăiat legăturile de sfoară și l-am uns iar cu puțin muștar.
Din feliile de bacon am format un mozaic, ca o împletitură simplă, apoi am învelit mușchiulețul cu el.
Servire ruladă de mușchiuleț cu ciuperci
După 15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, rulada de mușchiuleț cu ciuperci a fost gata de savurat, iar împreună cu un piure de cartofi e sărbătoare.
Ca în cazul majorității rețetelor, la început poate părea mai complicată decât este într-adevăr, dar nu ne descurajăm noi, în realitate va fi gata cât ai spune “Crăciun”.
Ținem aproape,
Las aici și alte rețete de ruladă, fie ca vorbim despre deserturi sau mâncăruri. Ambele variante sunt extrem de potrivite pentru sărbători.