Cremă tartinabilă cu ouă fierte

569

Cremă tartinabilă cu ouă fierte

Ideea acestei rețete mi-a venit atunci când aveam mai multe ouă pe care trebuia să le consum și nu voiam să le fac nici ouă ochiuri, nici omletă, să le folosesc la un desert cu atât mai puțin… așa că m-am gândit să pregătesc o cremă tartinabilă cu ouă fierte.

Gustul acesteia m-a surprins atât de plăcut încât am decis să scriu rețeta și pe pagina mea culinară.

A fost foarte apreciată și încercată de mai multe gospodine, o doamnă pregătind-o chiar de două ori în aceeași săptămână fiindcă dânsei și familiei le-a plăcut atât de mult.

Dacă v-am făcut curioși, sper să o încercați și voi.

Cremă tartinabilă cu ouă fierte

Se pregătește simplu și rapid din doar câteva ingrediente:

  •  ️5-6 ouă fierte
  •  o căpățână de usturoi copt
  •  câteva linguri de ulei de măsline
  •  70-80 gr de parmezan ras
  •  o lingură de muștar dulce
  •  o mână de pătrunjel proaspăt
  •  sare și piper

Ingrediente cremă tartinabilă

Modul de preparare

Am început prin a pune ouăle la fiert, respectiv usturoiul în ulei de măsline, la copt în cuptor.

După ce ouăle s-au fiert le-am lăsat să se răcească, le-am decojit, apoi le-am tăiat în jumătate, așezându-le pe un platou.

Usturoiul s-a copt de asemenea, așa că tot ceea ce mi-a rămas de făcut a fost să adaug toate ingredientele într-un recipient înalt și cu ajutorul unui blender să le mixez foarte bine până când am obținut o cremă fină și omogenă.

Am transferat crema într-un bol, apoi am decorat-o cu: galbenuș de ou fiert și sfărâmat, frunze de pătrunjel proaspăt și piper măcinat.

Servirea cremei tartinabile

Servire cremă tartinabilă

Înainte de servire crema se ține în frigider pentru cel puțin o oră.

Am servit-o cu o chiflă ciabatta tăiată în jumătate, dar mai jos vă las și câteva idei de aperitive la care puteți să folosiți această delicioasă cremă.

La ce mai putem folosi această cremă tartinabila?

  • la rulouri de castravete
  • la umplerea coșulețelor din aluat sărat
  • la ouăle umplute
  • la formarea unor brăduți decorați cu mărar și morcovi, având ca bază niște biscuiți sărați
  • la umplerea rulourilor din șuncă de pui/curcan

Aperitive

Sper că v-am dat câteva idei pentru pregătirea aperitivelor din meniul sărbătorilor de iarnă. 🤗

Dacă veți face această cremă, aștept cu nerăbdare părerile voastre.

Fotografia de încheiere

Aceasta este ultima rețetă pe care v-o prezint în acest an, așa că vă doresc să aveți parte de sărbători frumoase alături de cei dragi, de pace și liniște sufletească și nu în ultimul rând de multă sănătate!

Ne regăsim tot aici, în luna ianuarie, cu alte bunătăți.

Cu drag,

Lușa

Alte idei de aperitive pentru sărbători, aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close