M-am gândit la o salată ușoară pentru o noapte specială dar nu numai – salată de fenicul și portocale. Această salată este atât de gingașă încât se potrivește oricărui eveniment special. Gustul intens de portocală care domină sezonul rece, din punctul meu de vedere, este încununarea perfectă pentru această salată. A trecut Crăciunul și cred că tânjim toți la ceva ușor pentru noaptea dintre ani, ceva ușor care să meargă perfect cu un pahar de șampanie. Chiar dacă e vorba despre o salată, aceasta întregește un meniu complex, iar invitații voștri vor aprecia efortul depus.
Vă las cu această salată și cu un gând bun pentru anul care vine.
Ingrediente pentru salată de fenicul cu portocală:
- 1 fenicul
- 2 portocale
- rodie
- ceapă roșie, mică
- mână de frunze baby spanac
- mână de salată Rucola
- 50 g blue cheese
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- Ulei de măsline
- Sare și piper după gust
Cum am pregătit ingredientele pentru aceasta salată
Pentru început am spălat și curățat toate ingredientele. Am decojit rodia și am scoc toate semințele, am decojit portocalele și ceapa. Am luat o bucată de fenicul și l-am tăiat pe jumătate.
Mi-am pregătit mandolina pe care am răzuit bucata de fenicul și ceapa roșie. Portocala am tăiat-o cubulețe.
Într-un bol am pus feniculul pe care l-am frecat cu un praf de sare pentru a se înmuia puțin. Am adăugat și ceapa roșie peste fenicul.
Am continuat cu restul ingredientelor, am adăugat și frunzele verzi, portocala tăiată cubulețe, rodia și zeama de lămâie. La final am presărat brânza albastră peste bolul generos de salată.
Salata este gata de servit, foarte ușor de preparat, perfectă pentru o noapte specială, servită lângă un pahar de șampanie.
Poftă bună și un an cald și minunat, plin de realizări, să avem!
Arata extraordinar, cred ca la gust este incredibila, ma duc sa cumpar tot ce am nevoie. :)) Multumim pentru articol!