Înconjurată de prieteni care mănâncă de la ușor picant în sus, am hotărât să gătesc un preparat picant pe care să îl pot savura și eu împreună cu ei, bineînțeles că ei au mai adăugat sosuri picante, pentru că este loc și de mai iute, oricând, din punctul lor de vedere dar pentru mine a fost suficient. Iubesc preparatul acesta pentru aroma de cocos combinată cu pudra de curry care îmbracă atât de bine legumele. Vă prezint rețeta mea de curry cu vinete.
Ingrediente pentru curry cu vinete:
- Vinete -3 bucăți
- Ardei capia – 2 bucăți
- Morcovi – 2 bucăți
- Conopidă – 200 g
- Năut – 250 g
- Lapte de cocos – 800 ml
- Sos de roșii – 400 ml
- ceapă
- căpățână de usturoi
- Ulei de cocos – 50 g
- Sare, piper
- Pudră de curry picantă
Garnitura pentru curry cu vinete:
- Orez – 250 g
- Apă – 800 ml
- sare
Pașii pentru pregătirea rețetei de curry cu vinete:
Pentru început am spălat legumele și le-am curățat de coajă. Am curățat vinetele de coajă și le-am tocat cubulețe, am procedat la fel și cu ardeii. Urmează să coc vinetele împreună cu ardeii.
Am curățat și tocat ceapa și usturoiul iar morcovii i-am dat pe răzătoarea de tip mandolină.Am așezat hârtie de copt pe o tavă în care am pus apoi cubulețele de vinete și ardei. Tava a mers la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 de minute. Urmează sa adaug cubulețele gata coapte direct în curry.
Mai departe am pus într-o oală uleiul de cocos și condimentele, am lăsat condimentele împreuna cu ceapa și usturoiul 2 minute în uleiul încins pentru a-și lăsa cât mai bine aromele. Le-am lăsat la înabușit, apoi am început să amestec energic ca nu cumva să se ardă ceapa sau usturoiul care este tocat foarte mărunt.
După ce am înăbușit bine aromele în oală, am adăugat morcovul și l-am lăsat și pe el să se călească puțin.
Au trecut 5 minute, ingredientele au încep să emane arome excelente așa că am adăugat și laptele de cocos.
După acest ultim pas, totul este simplu, a mai rămas doar sosul de roșii, năutul prefiert, vinetele și ardeiul gata coapte și conopida care este adăugată chiar la final, cu 2 minute înainte să opresc focul.
Așadar, am adăugat sosul de roșii, l-am lăsat să fiarbă 5-10 minute, am adaugat năutul și legumele coapte, am mai lăsat 5 minute să fiarbă și am adăugat și conopida.
Cum am servit acest fel de mâncare?
Să nu uităm de garnitură. Am spălat orezul în mai multe ape, până când ultima apă a ieșit curată și l-am pus la fiert împreună cu apa și sarea. Am urmat instrucțiunile de pe pungă, am așteptat până când apa a început să fiarbă iar din acel moment a fiert 12 – 15 minute.
Iată propunerea mea picantă pentru săptămâna aceasta, este un preparat vegan/de post și sper să vă inspire, vreau să vă spun că există și pudră de curry mai puțin picantă sau deloc picantă.
Pudra de curry picantă are în compoziție chili.
Poftă bună!