Propunerea mea pentru săptămâna aceasta este una foarte simplu de realizat – picnic loaf. Este o mâncare foarte bună și generoasă alcătuită dintr-o pâine artizanală gustoasă, o plimbare prin piață și o vânătoare de comori care s-a încheiat cu un coș plin cu ierburi, roșii de toate dimensiunile și soiurile și cu povești despre frumusețea naturii și a vieții cu oamenii gospodari din piață. Băcănia era la doar doi pași de piață așa că am făcut o scurtă vizită și acolo. Așa m-am ales cu un salam fin și aromat.
Aceasta este povestea picnicului de azi, pentru că nu era să păstrez toate comorile din piață doar pentru mine, am reușit să construiesc o zi perfectă cu doar câteva ingrediente, trezit devreme și puțină răbdare.
Ingrediente pentru picnic loaf
Ingrediente pentru Pesto:
- mâna bună de frunze de busuioc, aproximativ – 50 g
- Frunze de spanac – 30 g
- Parmezan ras – 30 g
- Nuci – 30 g
- Ulei de măsline – 50 ml
- Usturoi – 2 căței
- Sare și zeamă de lămâie după gust
Ingrediente pentru sandwich:
- pâine – 800 g
- Salam Felino cu boabe de piper și vin alb – 200 g
- Cașcaval provolone dolce– 200g
- Roșii – 2 sau 3 bucăți
- Ardei capia – 1 bucată
- Rucola – 100 g
- Unt aromatizat cu cimbru și ardei iute– 70 g
- Pesto – 150 g
Modalitate de preparare a rețetei de pesto pentru picnic loaf:
Pentru acest pesto cu busuioc, parmezan și nuci am folosit o metodă foarte simplă de preparare; am pus toate ingredientele în bolul unui blender și am mixat până ce compoziția s-a omogenizat și s-a transformat într-o pastă fină și puternic aromată.
Am folosit frunze de spanac pentru a echilibra aroma busuiocului care este foarte puternică și pentru a intensifica culoarea.
Modalitate de preparare a rețetei de picnic loaf:
Acum că am unul din ingredientele principale pentru această pâine sandviș m-am gândit să mă apuc ușor de treabă.
Am început cu pâinea, eu am folosit o pâine cu maia din spelta, din grâu nealbit, absolut delicioasă. Am tăiat pâine pe jumătate, pe vertical și am început prin a unge baza cu untul aromatizat.
Untul aromatizat este cel din ultima mea propunere de rețetă.
L-am păstrat la congelator, pentru a-l putea folosi la această rețetă l-am scos de la congelat cu jumătate de oră înainte, pentru a ajunge la temperatura camerei în timp util.
Am uns bine baza sandvișului cu unt aromatizat și am început să așez cu finețe feliile de salam, un salam extrem de aromat.
Bineînțeles că am mai strecurat eu ceva frunze printre feliile de salam, frunze de busuioc și cimbru proaspăt.
Când am încheiat cu straturile de salam, am adăugat jumătate din cantitatea de pesto peste acest strat și am continuat cu roșiile și ardeiul.
Am pus și feliile de cașcaval și am mai adăugat un strat de pesto și aici.
Mai departe am pus generoasa salata aka rucola și am uns capacul pentru picnic loaf cu restul de pesto care a rămas, nimic nu se risipește.
Am pus capacul și gata sandvișul pentru picnic.
Mod de servire picnic loaf:
Am tăiat pâinea în 6 bucăți, mi-au ieșit 6 sandvișuri, lupta cea mare a fost tot pentru colțuri.
Le-am împachetat frumos și au fost gata de drum, au fost delicioase.
Sugestia mea de servire include un bol generos de roșii mozaic și o sticlă de vin alb, picnicul a fost complimentat și am avut parte de o după-amiază excelentă.
Vă doresc poftă bună alături de cei dragi și experiențe de neuitat, să ne bucurăm încă puțin de ultimele zile de vară!