Potriviri și-mperecheri..de arome

2K

 

perechi de fructe

Dacă tot iubim românește săptămâna asta, în cele ce urmează o să vă vorbesc puțin despre câteva perechi. Dar nimic din zona cancan-ului, fiți fără teamă. Probabil că nu de puține ori v-ați întrebat ce arome se potrivesc unele cu alte? Combinațiile nepotrivite duc la un rezultat..nu tocmai fericit. Indiferent de cât de mult ne dorim noi ca doua arome să se “împerecheze”, unele pur și simplu nu fac pereche bună. Cum e și în viața reală, de altfel (cred că toți am trecut prin așa ceva). Dar când vine vorba de arome care se iubesc din prima, aici lucrurile stau diferit. Combinațiile potrivite pot fi explozii de arome atunci când gustăm dintr-o prăjitură, spre exemplu. Explozii fericite care trezesc în noi pofte diverse. Nu degeaba se zice că dragostea trece prin stomac.

fructe roșii

Ok, și acum că am stabilit subiectul acestui articol, azi o să vorbim despre combinații fericite. Consider eu că acest ghid, că de fapt asta e, un ghid, vă e de folos. Cel puțin mie mi-ar fi :) ).

banane

Azi scriu despre fructe, data viitoare vă scriu despre condimente.

Așa, le iau frumos, pe rând.  Și începem:

  1. Merele – iubitele noastre mere (că tot am avut ieri rețetă cu mere, și mai urmează una), se potrivesc de minune cu: migdale, scorțișoară, cuișoare, citrice, caise, ghimbir, cardamom, alune de pădure, mango, rozmarin, alune, sirop de arțar, caramel, nucă.
  2. Caisele – se potrivesc tare fain cu: mere, anason stelat, caramel, cardamom, scorțișoară, cocos, merișoare, ghimbir, alune de pădure, miere, lămâie, nucșoară, portocale, piersici, ananas, prune, rozmarin, busuioc, căpșuni, vanilie.
  3. Bananele – sunt potrivite cu: afine, caramel, cireșe, ciocolată, scorțișoară, cocos, cafea, ghimbir, alune de pădure, miere, lămâie, lime, mango, melasă, portocale, papaya, ananas, vanilie, nuci, rom.
  4. Murele – pline de vitamine, potrivite cu: migdale, măr, caise, afine, scorțișoară, citrice, cuișoare, ghimbir, alune de pădure, lămâie, mango, piersici, mentă, prune, portocale, zmeură, căpșuni și vanilie.
  5. Afinele – potrivite cu: cardamom, scorțișoară, smochine, ghimbir, alune de pădure, miere, lavandă, lămâie, mango, mentă, nucșoară, piersici, vanilie, pepene verde.
  6. Cireșele – potrivite cu: migdale, caise, caramel, ciocolată, scorțișoară, citrice, nectarine, piersici, prune, salvie, vanilie,
  7. Cocos – potrivit cu: migdale, babane, busuioc, caramel, ciocolată, citrice, miere, lime, mango, mentă, fructul pasiunii, ananas, vanilie, alte fructe tropicale.
  8. Strugurii – potriviți cu: migdale, măr, ciocolată, citrice, ghimbir, alune de pădure, mentă, pere, nuci pecan, stafide, zmeură, rozmarin, căpșuni si nuci.
  9. Lămâie – potrivită cu: migdale, caise, busuioc, afine, mure, cardamom, cireșe, alte citrice, cocos, alune de pădure, ghimbir, mentă, nectarine, piersici, prune, rozmarin, cimbru, fructe tropicale și vanilie.
  10. Portocalele – potrivite cu: migdale, anason stelat, banane, busuioc, fructe de pădure, cireșe, ciocolată, scorțișoară, cuișoare, cafea, merișoare, smochine, ghimbir, struguri, alune, lămâie, mentă, nucșoară, ananas, rodie, rozmarin, vanilie
  11. Perele – potrivite cu: migdale, caramel, ciocolată, scorțișoară, citrice, nucșoară, zmeură, rozmarin, vanilie, nuci.
  12. Ananas – potrivit cu: fructe tropicale, banane, busuioc, caramel, cocos, ghimbir, lime, mango, portocale, , zmeură, căpșuni.
  13. Zmeura – potrivită cu: alte fructe de pădure, migdale, caise, ciocolată, citrice, ghimbir, alune, mentă, nectarine, piersici, , prune, rubarbă, cimbru, vanilie, fistic.
  14. Căpșuni – potrivite cu: fructe de pădure, migdale, măr, banane, ciocolată, citrice, miere, pepene galben, mentă, piersici, ananas, rubarbă, vanilie și nuci.
  15. Rubarba – potrivită cu: măr, caise, fructe de pădure, citrice, ghimbir nectarine, piersici, prune, dar în mod special, se potrivește cu căpșunile.

fructe roșii

Atât despre perechile de azi. Urmează și altele, că prea-s interesante combinațiile astea de gusturi și arome.

 Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean.

Idei de deserturi, aici.

Join the Conversation

  1. Foarte captivante combinatiile si binevenita expunerea .
    Rubarba si capsuni in vasul din fotografie .Dar oare in ce preparat impreuna ? Dulceata ? proportii ?
    Rubarba doarece se consuma primavara ( luna mai ) posibil sa prinda sezonul de capsuni , cu restul fructelor mere ,caise ,piersici sau prune nu stiu cand se intilneste , e posibil sa faci dulceata si acesta sa o combini cu mere etc ., fiind acrisoara trebuie ceva dulce .zic ,nu dau cu parul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close