În primul rând, la mulți ani tuturor femeilor și tuturor mămicilor. În special ție, dragă mamă, pentru faptul că ai fost sursa mea de inspirație și că m-ai influențat să descopăr aceasta lume minunată a gătitului. Și ca să te surprind astăzi, am pregătit una din rețetele tale preferate, tort cu cremă de zahăr ars și pandișpan .
Ingrediente pentru tort cu cremă de zahăr ars:
Pentru crema de zahăr ars :
- -6 ouă
- -750 ml lapte ( de preferat 3,5% grăsime)
- -12 linguri zahăr ( eu am folosit 6 linguri de zahăr brun și 6 linguri zahăr alb)
Pentru început am pus cele 6 linguri de zahăr brun într-o oală ( să alegeți bine vasul deoarece în acesta se va pregăti întreaga prăjitură) și le-am topit pe foc până s-a format un caramel.
Cele 6 ouă le-am amestecat cu 6 linguri de zahăr alb și cu laptele și am omogenizat totul foarte bine.
Am turnat compoziția peste zahărul topit și am băgat crema la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Între timp m-am ocupat de pandișpan.
Ingrediente pentru pandișpan:
- 4 ouă,
- 4 linguri de făină,
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri cacao
Am separat albușurile de gălbenuș, le-am bătut spumă cu cele 4 linguri de zahăr, am încorporat gălbenușurile și am amestecat ușor de jos în sus . Peste compoziție am pus și cele 4 linguri de făină și 3 linguri de cacao și am omogenizat toate ingredientele.
După cele 30 de minute, am scos vasul din cuptor, am turnat și pandișpanul peste crema și am băgat din nou la cuptor la 170 de grade încă 35 de minute.
Servire tort cu cremă de zahăr ars
După ce am scos tortul din cuptor, neapărat l-am lăsat la răcit, după care l-am întors pe o farfurie mare. Am pregătit și puțină frișcă pentru a orna tortul și să-l fac mai de sărbătoare :) . Și bineînțeles fructe proaspete și cacao pudră . Este delicios, mai ales după ce sta câteva ore la rece.
Să aveți o primăvara minunată și vă aștept și pe instagram cu alte rețete absolut delicioase
Două linguri de cacao sau trei, in blat? La „Ingrediente” sunt trecute doua, în rețetă sunt trei.
Buna, 3 linguri
F.foarte bune și ușoare!Mulțumesc.
Crema se coace in tava cu apa sau fara?
Cu apă neaparat
Nu, nu am pus apa in tava
Excelent acest tort! L- am gătit, și mi- ieșit super tare. Felicitări! G