Tort cu cremă de zahăr ars – cadou pentru mama

11.2K

tort cu cremă de zahăr ars

În primul rând, la mulți ani tuturor femeilor și tuturor mămicilor. În special ție, dragă mamă, pentru faptul că ai fost sursa mea de inspirație și că m-ai influențat să descopăr aceasta lume minunată a gătitului. Și ca să te surprind astăzi, am pregătit una din rețetele tale preferate, tort cu cremă de zahăr ars și pandișpan .

Ingrediente pentru tort cu cremă de zahăr ars:

Pentru crema de zahăr ars :

  • -6 ouă
  • -750 ml lapte ( de preferat 3,5% grăsime)
  • -12 linguri zahăr ( eu am folosit 6 linguri de zahăr brun și 6 linguri zahăr alb)

ingrediente crema zahar ars

Pentru început am pus cele 6 linguri de zahăr brun într-o oală ( să alegeți bine vasul deoarece în acesta se va pregăti întreaga prăjitură) și le-am topit pe foc până s-a format un caramel.

caramel topit

Cele 6 ouă le-am amestecat cu 6 linguri de zahăr alb și cu laptele și am omogenizat totul foarte bine.

pregătire cremă

Am turnat compoziția peste zahărul topit și am băgat crema la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

presă pentru copt

Între timp m-am ocupat de pandișpan.

Ingrediente pentru pandișpan:

  • 4 ouă,
  • 4 linguri de făină,
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri cacao

albușuri spumă

Am separat albușurile de gălbenuș, le-am bătut spumă cu cele 4 linguri de zahăr, am încorporat gălbenușurile și am amestecat ușor de jos în sus . Peste compoziție am pus și cele 4 linguri de făină și 3 linguri de cacao și am omogenizat toate ingredientele.

pandispan cacao

După cele 30 de minute, am scos vasul din cuptor, am turnat și pandișpanul peste crema și am băgat din nou la cuptor la 170 de grade încă 35 de minute.

tort cu cremă de zahăr ars

Servire tort cu cremă de zahăr ars

După ce am scos tortul din cuptor, neapărat l-am lăsat la răcit, după care l-am întors  pe o farfurie mare. Am pregătit și puțină frișcă pentru a orna tortul și să-l fac mai de sărbătoare :) . Și bineînțeles fructe proaspete și cacao pudră . Este delicios, mai ales după ce sta câteva ore la rece.

tort cu cremă de zahăr ars

Să aveți o primăvara minunată și vă aștept și pe instagram cu alte rețete absolut delicioase

Ramona

Alte idei de torturi, aici.

Join the Conversation

  1. Lavinia Grimalsky says:

    Două linguri de cacao sau trei, in blat? La „Ingrediente” sunt trecute doua, în rețetă sunt trei.

    1. Buna, 3 linguri

  2. Vica Popa says:

    F.foarte bune și ușoare!Mulțumesc.

  3. consuela says:

    Crema se coace in tava cu apa sau fara?

    1. Brînzan Andrada says:

      Cu apă neaparat

    2. Nu, nu am pus apa in tava

  4. Ghinoiu Ileana says:

    Excelent acest tort! L- am gătit, și mi- ieșit super tare. Felicitări! G

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close