Galette cu căpșuni și cimbrișor

716

Galette cu căpșuni

Iubesc primăvara, iubesc luna mai, mai ales că sunt născută într-o zi de mai. Iubesc tot ce ne oferă acesta perioadă, de la florile minunate și parfumate, la fructele și legumele de sezon.

Și ce putea fi mai bună într-o zi de primăvara, daca nu o tartă rustică plină de căpșuni, cimbrișor și miere. O explozie de arome, vă asigur :). Are un aluat fraged, care se topește în gură, ce se completează perfect cu aceste căpșuni zemoase.

Pentru această Galette cu căpșuni aveți nevoie de :

  • -110 gr unt
  • -170 gr faină
  • -60 ml apa rece
  • -o caserola de căpșuni
  • -câteva crenguțe de cimbrișor
  • -1 ou
  • -2 linguri lapte
  • -fulgi de migdale
  • -puțină miere
  • -2 linguri cremă de brânză

 

ingrediente pentru aluat

Metodă de pregătire Galette cu căpșuni

Tăiem în cuburi untul, după care îl adaugăm peste faină și frământam până obținem un amestec nisipos. Turnăm și apa și omogenizăm până devine un aluat, pe care îl învelim în folie alimentară și îl bagăm la frigider 15-20 de minute.

Între timp, spălam căpșunile și le tăiam în 4, iar peste ele punem cimbrișorul și două lingurițe de miere. Amestecăm totul bine și lasăm deoparte.

căpșuni și cimbrisor

Scoatem aluatul din frigider, îl întindem cu sucitorul direct pe o hârtie de copt, iar în mijlocul acestuia punem cele 2 linguri de cremă de brânză și ungem. Neapărat să lăsăm marginile libere.

Peste crema de brânză punem amestecul de căpșuni, cimbrișor și miere, după care dăm formă galette-ului, aducând marginile peste căpșuni .

asamblare tartă

Ungem marginile cu un amestec făcut dintr-un ou și puțin lapte, iar deasupra presarăm fulgi de migdale și puțin zahăr brun.

pregătire tartă pentru copt

Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de aproximativ 25 de minute.

După ce am scos-o din cuptor, am mai pus putina miere deasupra.

prezentare Gazette cu căpșuni

Puteți pregăti aceasta tartă rustică și cu alte fructe. Merge de minune cu mure, prune sau chiar afine. Este fragedă, aromată și se potrivește perfect  într-o zi însorită de primăvară . Nu mai spun că se pregătește și foarte ușor .

Vă mai las  și secțiunea unei felii, poate v-am convins să pregătiți galette :)

servire Gazette cu căpșuni

Iar pentru alte rețete, vă aștept pe Instagram.

 

Cu drag,

Ramona

Alte deserturi găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Cornel Ogrean says:

    Prăjitura este fericire! Dacă știi calea prajiturii, știi calea fericirii! Dacă ai în față o astfel de tarta rustica, cum am avut eu, nu ar trebui să cauți mai departe de fericire! Mulțumesc din suflet Ramona Dănescu pentru încă o șansă de a gusta din preparatul tău, vă propun și vouă, dacă aveți aveți posibilitatea, faceți această tartă rustică!
    PS: Va fi fericire garantată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close