Tofu noodles stir-fry, adică tăieței prăjiți la foc iute, cu multe legume și cu tofu afumat și crocant. Cu sos de soia, cu semințe de susan și tăieței de orez, azi am călătorit culinar în îndepărtata Asie.
Măncarea asiatică pare un bau-bau la prima vedere, dar e extraordiar de simpă și foarte gustoasă. După ce o să parcurgeți rețeta asta o să căutați pe google cel mai apropiat magazin cu profil asiatic și o să vă apară și primul wok prin bucătărie. Și e de înteles.
Ingrediente pentru tofu noodle stir-fry
- 250g tăiței de orez
- Tofu afumat, scurs și presat(l-am așezat pe tocător și am pus o farfurie peste el, iar peste farfurie am pus o oală)
- 2 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de ulei vegetal
- 60 ml de sos de soia
- 1 lingură de teriyaki
- 1 lingură de ulei de susan
- 1 lingură de sirop de arțar
- 1 lingură de gochujang
- 1 lingură de oțet de orez
- 1 linguriță de semințe de susan
- 5 căței de usturoi
- 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras
- 2 ardei grași tocați subțire
- 1 ceapă tocată
- 1 zucchini tocat julienne
- 2 chilli tocați
- 1 vânâtă tocată
- 1 morcov tocat julienne
- Ceapă verde, semințe de susan pentru decor
Intrucțiuni pentru Tofu noodles stir-fry
Am pus apă la fiert într-o oală mare. Am fiert tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj apoi i-am clătit cu apă rece. Am dat deoparte.
Între timp am tăiat tofu cubulețe și l-am pus într-un bol. Am presărat amidonul peste și am amestecat bine să acopere tofu bine. Am încins o lingură de ulei într-o tigaie mare și am rumenit tofu pe toate părțile.
Între timp am pus într-un bol sosul de soia, teriyaki, uleiul de susan, siropul de arțar, gochujang, oțetul, semințe de susan, usturoiul tocat și ghimbirul. Am amestecat totul și am lăsat să se combine aromele.
Cânt tofu a devenit crocant, am adăugat jumătate din sos. Am amestecat până tofu a absobit tot sosul și a început să se caramelizeze. Am scos tofu într-un bol și am dat deoparte. Tigaia am pus-o înapoi pe foc.
Am încins o lingură de ulei și am adădugat legumele. Am amestecat până și-au schimbat culoarea și s-au înmuiat. Cam 5 min.
Am pus peste tăițeii și restul de sos și am amestecat ușor până au absorbit tot sosul. Am adăugat și tofu și am mai amestecat totul vreo 2 minute.
Am presărat peste ceapa verde, semințe de susan.
Ce să vreau mai simpu de atât? Mâncare vegană la superlativ. (am rezistat două minute încercând să mănânc cu bețișoarele, dar tot la furculiță am ajuns).
Pace&love, dragilor
Alte rețete cu noodle găsiți și aici.