Dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș

148

Dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș

Pentru astăzi am ales să vă prezint o rețetă simplă, dar delicioasă totodată: dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș.

“Bunătăți în culorile toamnei” a fost tema acestei săptămâni și mi s-a potrivit cum nu se putea mai bine fiindcă am o pagină culinară care se numește “Bunătăți de la Lușa”, iar toamna este anotimpul meu de suflet.

De asemenea ador culorile acestui anotimp și dacă ați urmărit rețetele pe care vi le-am prezentat până acum, știți deja că mie îmi place să fac mâncăruri viu colorate.

Dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș

Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru această rețetă:

  • 1 dovleac de aproximativ 1 kg
  • 300 gr de carne tocată (amestec – carne de porc + carne de vită)
  • o cană de cușcuș
  • 2-3 cepe
  • 2-3 ardei grași (culori diferite)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 400 ml pulpă fină de roșii
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • puțin cimbru uscat
  • sare și piper
  • câteva linguri de ulei

Ingrediente dovleac umplut

Mod de preparare dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș

Prima dată m-am ocupat de pregătirea cușcușului.

Într-un bol am pus cușcușul peste care am adăugat apă fierbinte și puțină sare.

Proporția este de 1:1, deci la o cană de cușcuș am adăugat o cană de apă.

L-am lăsat apoi deoparte deoarece acesta trebuie să absoarbă apa și să se umfle.

Cușcuș

Între timp, într-o tigaie am pus la încins câteva linguri de ulei și am călit ceapa, după care am adăugat ardeii grași și verdeața.

De asemenea am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat.

Legume călite în ulei

Cât timp legumele se căleau la foc mic m-am ocupat de pregătirea dovleacului.

L-am spălat, i-am tăiat capacul şi l-am scobit în interior cu ajutorul unui cuțit, apoi cu o lingură.

Dovleac scobit

După câteva minute compoziția din tigaie a fost gata.

Pregătire umplutură dovleac

Într-un bol am adăugat următoarele: carnea tocată,  amestecul de legume și cușcușul.

Am mai pus puțină sare și încă niște pătrunjel proaspăt tăiat mărunt.

Am omogenizat compoziția,  după care am umplut dovleacul cu aceasta.

Umplutura pentru dovleac

Din compoziția rezultată puteți să umpleți trei astfel de dovleci (de aproximativ 1 kg fiecare).

Eu am făcut doar unul, restul amestecului l-am folosit ulterior pentru a face câțiva ardei umpluți.

Am acoperit dovleacul cu capacul acestuia, după care l-am pus într-o oală și am adăugat un amestec format din: pulpă fină de roșii, două căni de apă, zahăr, sare, piper și niște cimbru uscat.

Dovleac umplut

Am acoperit oala cu un capac și am lăsat totul să se gătească la foc mic până când dovleacul și carnea s-au fiert.

Servirea dovleacului

 Am servit dovleacul cu smântână (pentru mine nu se putea altfel ☺️).

Servire dovleac cu smântână

O mâncare în culorile toamnei, plină de savoare, pe care sper să o încercați și voi.

Dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș

Până data viitoare, să aveți parte numai de bine!

Cu drag,

Lușa

Alte rețete cu dovleac, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close