Mâncarea, mâncarea bună este deseori mai mult decât o experiență culinară, iar noi credem ca partea vizuală este tot pe-atât de importantă pe cât este și gustul. Acest ramen picant cu sfeclă roșie este ceea ce numim noi armonie.
Rețeta de astăzi își propune să ne răsfețe simțurile într-un ansamblu al complementarității.
Ingrediente pentru Ramen picant:
200g piept de porc
O ceapă galbenă
40g ghimbir
5 căței de usturoi
O steluță de anason
Două sfecle roșii (pentru eficiență, eu am folosit prefiartă)
Tăiței Udon
Sos de soia, Mirin si sweet chili
Ceapă verde
Ciuperci Shimeji brune
Ardei iute proaspăt
Alge Nori
Pregatirea supei
Am început prin a tăia grosier legumele, apoi le-am azvârlit într-o tavă împreună cu pieptul de porc feliat în fâșii de aproximativ jumătate de centimetru. N-am uitat nici de o stea de anason. Când acestea încep să se rumenească bine, le punem la fiert 45 de minute. Slow and steady. Spre finalul fierberii adăugăm și sfecla roșie tăiată julien și asezonam după gust. Eu am folosit sare, sos de soia și mirin.De poveste.
Pregătirea topping-urilor și a pastelor
Când supa este gata, recuperăm pieptul de porc acum fraged, îl rumenim în tigaie și ungem cu sos de soia si sos sweet chilli, pentru a-i oferi o crustă puțin picantă și delicioasă.
Ciupercile shimeji se fierb aproximativ 5 minute în supă.
Pentru noodles, recomandarea mea este să urmați instrucțiunile de pe pachet, pentru că timpul de fierbere poate fi diferit.
Plating Ramen picant cu sfecla rosie
Se așează pastele într-un bol, le acoperim cu toate bunătățile pregătite anterior, opțional puteți folosi câteva fâșii de alge nori, iar la final turnăm supa, pentru a îmbrățișa armonios toate aromele.
Savurăm.
Acest Ramen picant cu sfeclă roșie poate lua multe forme. Lasă-te purtat de gusturi, arome și texturi în călătorii aparte!
Ținem aproape,
Alte idei de Ramen găsiți și aici.
Ăsta zici că e la emisiuni tv nu zice nimic de cantități.
Eroarea a fost remediată acum. Pe viitor încercăm să învățăm din greșeli. :D
Zi faină,
David
Ramen = ♥️
Mă bucur că ți-a plăcut rețeta!
Ramen is love.
Și cu ghimbirul ce facem?
Ghimbirul l-am folosit împreună cu restul legumelor la pregătirea supei. :)