Ragu de vită și porc – cum să faci un sos bogat și aromat

1.1K

Ragu de vită și porc

Dragilor, astăzi vă aduc o rețetă care o să vă facă bucătăria să miroasă a bine și a bun. E vorba despre un ragu de carne, un sos bogat, plin de gust și perfect pentru o porție zdravănă de paste. Ragu-ul poate fi făcut și cu pește, ba chiar și cu ciuperci dacă vreți o variantă vegetariană, dar azi rămânem la varianta clasică, cu vită și porc.

Ingrediente pentru Ragu de vită și porc

  • Carne tocată
  • Ceapă
  • Morcov
  • Ardei colorați
  • Ulei de măsline
  • Usturoi
  • Vin roșu
  • Lapte
  • Pastă de tomate
  • Busuioc proaspăt
  • Sare și piper

Mod de preparare ragu

Pui ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei de măsline. Foc mic, răbdare, că aroma asta e baza.

Adaugi morcovii și ardeii, tăiați așa cum îți place ție – mai mari, mai mici, după chef.

Când legumele s-au îmblânzit puțin, intră în scenă carnea. O rumenești bine, să-și lase gustul în cratiță.

pregătire Ragu

Stingi cu vin roșu, amesteci și lași să fiarbă până când alcoolul se evaporă și rămâne doar aroma bună.

adăugare vin roșu

Torni laptele peste carne și lași să fiarbă încetișor. Laptele o să dea sosului o textură fină și un gust ușor dulceag.

adăugare lapte în sosul Ragu

Adaugi pasta de tomate, asezonezi cu sare, piper și pui busuiocul la final, pentru un plus de prospețime.

condimentare ragu

Lași totul pe foc mic să bolborosească frumos, până când sosul ajunge la consistența perfectă.

Cum îl servim? 

Simplu! Peste paste fierte al dente, cu un pahar de vin roșu alături și cu poftă mare.

servire ragu de vită și porc

Rețeta de Ragu în format video este aici

Să fiți sănătoși!

Adi Hădean

Alte rețete cu ragu găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close