Cheesecake copt cu ciocolată – rețetă de sărbătoare

841

Dragilor, cum orice sărbătoare necesită și o prăjiturică pe măsură, am decis să vă întâmpin cu una dintre ele, mai exact cu un cheesecake copt cu ciocolată. Cum pasca se prepară de Paște, de ce să nu încercăm de data aceasta un cheesecake copt cu ciocolată și ornat cu cremă de frișcă, astfel ieșim puțin din tipar. Acest preparat nu necesită multe ingrediente și se prepară într-un timp relativ repede, de asemenea este aspectuos și nu mai zic despre gust. Gustul este unul deosebit și fresh mai ales dacă cheesecake-ul cu ciocolată este servit rece. Dacă sunteți curioși de gustul și simplitatea acestuia, puteți urma pașii din rețeta de mai jos.  

Ingrediente pentru cheesecake copt cu ciocolată:

  • 450 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 60 g iaurt grecesc
  • 8 g de zahăr vanilat
  • 120 zahăr alb
  • 5 g esență de vanilie
  • 35 g făină
  • 5 g cacao
  • 100 g ciocolată amăruie (40-45% cacao)
  • 85 ml lapte 
Ingredient Cheesecake cu ciocolată

Ingrediente pentru decor:

  • 100 g cremă de frișcă
  • Ciocolată 

Metoda preparare cheesecake copt cu ciocolată:

Pentru început am topit ciocolata. Am tăiat-o cubulețe cât mai mici, le-am așezat într-un bol de ceramică, am adăugat laptele peste și le-am pus la microunde, la puterea cea mai mare pentru 40 de secunde. În acest fel, ciocolata se topește în laptele cald, fără să se ardă. După ce am scos bolul din microunde, l-am mai lăsat pentru 3 minute la temperatura camerei ca ciocolată să se topească complet, am amestecat puțin și l-am pus deoparte. 

Pentru pasul următor, în bolul mare unde este brânza dulce am pus ouăle peste aceasta, zahărul alb și vanilat, iaurtul, esența de vanilie și am amestecat cu un mixer pentru câteva minute, până când totul a devenit omogen. 

După această etapă, am adăugat ciocolata treptat peste brânza dulce amestecând cu mixerul. Acum ne-a mai rămas pudra de cacao și făina, pe acestea le-am adăugat în „ploaie”, amestecând cu o spatulă, astfel încât să nu formez cocoloașe de făină sau de cacao. 

Crema de brânză cu ciocolată

Acum că totul este gata, am așezat compoziția de cheesecake într-o formă de tort detașabilă de 18 cm diametru. Am pus totul la cuptor timp de 38 de minute, la 175℃. În cuptor am mai pus și un recipient mic cu apă, acesta ajută cheesecake-ul să nu crape prea tare. 

pregătire Cheesecake
cheesecake copt

După ce cheesecake-ul a fost copt, mijlocul rămâne încă moale, este normal, astfel l-am lăsat la odihnit pentru 2 ore în formă, după care l-am pus la frigider pentru încă o oră. Apoi l-am putut orna cu frișcă și ciocolată. 

cheesecake copt cu ciocolată

Dacă doriți o compoziție mai fină puteți să folosiți cremă de brânză sau să dați brânza dulce printr-o sită mai fină. De asemenea, cheesecake-ul  este cel mai bun după ce stă peste noapte la frigider. 

cheesecake copt cu ciocolată

Sărbători liniștite,

Ioana

Găsiți aici alte rețete dulci.

Join the Conversation

  1. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Multumesc,pentru reteta

  2. Ernestina Costin says:

    Buna, Ioana! arata superb cheescake ul tau…si cred ca si la gust este delicios
    Am o intrebare: ce fel de crema pt frisca ai folosit?

    1. Ioana DEAC says:

      Buna! :) Mă bucur că vă place. Eu am folosit smântâna pentru frișcă de la Lidl, cea cu 30% grăsime, în cutie roșie cu alb.

  3. Ernestina Costin says:

    Multumesc mult.
    Sarbatori frumoase si Paste fericit!

  4. Ernestina Costin says:

    Buna Ioana,
    am facut cheescake ul, a iesit f gustos dar am gresit o cd am batut smantana pt frisca, am folosit mixerul dar spre final am dat viteza mai mare si s a taiat…este vreun pont anume?

    1. Ioana DEAC says:

      Bună dimineața! Mă bucur tare mult să aud că ați încercat rețeta și că este pe gustul dumneavoastră.

      Pentru frișcă pot să vă spun cum procedez eu, tot timpul o las la frigider să fie cât mai rece, nu o țin la temp. camerei niciodată, cu cât mai rece cu atât se bate mai bine. O bat tot timpul la viteza medie, nu prea mare ca să nu se taie, deoarece o să devină unt dacă o batem prea mult si prea atare.

      Puteți încerca și cu o smântână de frișcă ce are un procent de grăsime mai mare, cu cât e mai grasă cu atât se bate mai bine/ușor. Eu am avut la dipozitie frișcă cu 30% grăsime, dar vă încurajez în acest caz să folosiți smântână de frișcă ceva mai grasă.

      Numai bine și sper să vă ajute cele de mai sus.

  5. Ernestina Costin says:

    Buna Ioana, imi cer scuze dar youtube ul nu m a anuntat ca am primit raspunsul tau si ti multumesc de abia acum ! m am gandit eu ca la mixer e problema, am folosit viteza prea mare .
    Iti multumesc din suflet, sa ai sarbatori frumoase de Rusalii

  6. Bună ziua! Nu e problemă, mă bucur că ați văzut mesajul. Sărbători liniștite și spor la gătit în continuare. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close