Porchetta cu dulceață de smochine și trandafir

1.5K
Porchetta cu dulceață de smochine și trandafir

  Se dă una bucată porchetta mitică, flori, frunze și facem parfum. Cu rețeta de astăzi am ales să vă duc într-o călătorie prin lumea texturilor și a aromelor. Drumul poate părea crâncen la început, dar veți vedea că e presărat cu petale de trandafir.

  Fără alte înflorituri, astăzi am pentru voi porchetta cu dulceață de smochine și trandafir. 

Ingrediente pentru Porchetta cu dulceață de smochine și trandafir

  • Porchetta de la MEATic
  • Smochine                           200g
  • Petale de trandafir            50g
  • Ceapă galbenă                   100g
  • Amaretto                             50ml
  • Unt                                       50g
  • Vin alb                                50ml
  • Făină                                    50g
  • Lapte                                    100ml
  • Zahăr                                    100g
  • Ulei de floarea-soarelui     100ml 
  • Sucul de la o lămâie
  • Frunze de smochin 
Ingrediente porchetta

Mod de preparare porchetta mitică

  Ca și în rețeta anterioara, Adi mi-a făcut munca ușoară când vine vorba de prepararea cărnii. Tot ce am mai avut de făcut pentru a obține o porchetta crocantă la exterior și suculentă în mijloc, a fost să o trântesc în cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi am scos-o la relaxat, timp în care am încins cuptorul la 230. După alte 5-7 minute la cuptor, șoricul a început să devină crocant, moment în care am știut că e gata.

Cum am făcut sosul beurre blanc?

  Deși numele franțuzesc ne poate speria, crezând că este o rețetă complicată, în realitate nu e chiar așa. 

  Am tocat ceapa mărunt și am călit-o la foc mic până a devenit transparentă, dar fără să prindă culoare, apoi am adăugat treptat făina, în timp ce amestecam cu un tel. Următorul a fost vinul alb, pe care l-am amestecat, iar după un minut am adăugat laptele, continuând să amestec cu telul. Am presărat niște sare, iar când sosul s-a îngroșat îndeajuns, l-am luat de pe foc. 

PregatireBeurreBlanc

Ulei de smochin?!

  Sosul beurre blanc este minunat, dar am vrut să îl îmbogățesc cu o aroma mai aparte. Am ales să presar câțiva stropi de ulei de smochin. Cum l-am făcut e foarte ușor. Am aruncat în blender câteva frunze proaspete de smochin, ulei de floarea-soarelui (sau orice ulei cu gust neutru) și le-am blenduit până au devenit ca un sos. De aici, singurul lucru rămas de făcut a fost să trec uleiul de câteva ori printr-o sită foarte fină, și gata.

Instrucțiuni pentru dulceața de smochine și trandafir

  Am început prin a toca mărunt smochinele verzi și petalele de trandafir, apoi am pus pe foc apa și zahărul pentru a face sirop. Am adăugat smochinele și petalele și am lăsat la fiert până a scăzut, devenind ca un sos mai vâscos. Au urmat untul și sucul de lămâie, iar pentru a da o notă aparte, am folosit amaretto. 

După 3-4 minute, dulceața a fost pregătită de servire.

PregatireDulceata

  În concluzie, deși poate părea o rețetă complicată, dacă o luăm pas cu pas, rezultatul vă va impresiona.

P.S: Am testat porchetta cu dulceață de smochine și trandafir pe o mână de prieteni și vă spun eu, chiar merge. 

servire porchetta

Ținem aproape,

David

Alte rețete cu fleică de porc găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close