Salată cu flori de dovlecei umplute cu brânză ricotta

1.7K
Salată cu flori de dovlecei

Am rămas tot pe meleagurile Italiei, de unde este inspirată şi rețeta de astăzi, o rețetă care nu doar că se pregătește uşor și este hrănitoare, dar ne aduce și primăvara în farfurie. 

Salata cu flori de dovlecei umplute cu brânză ricotta este o opțiune ideală dacă vreți să vă bucurați de o masă lejeră, dar nutritivă şi delicioasă totodată.

Ingrediente pentru salată cu flori de dovlecei

  • flori de dovlecei
  • valeriană
  • frunze de salată 
  • cepşoară 
  • busuioc
  • roșii cherry
  • mini ardei kapia
  • brânză ricotta 
  • biluțe de mozzarella 
  • ulei de măsline 
  • oțet balsamic 
  • o jumătate de lămâie 
  • sare, piper și oregano 

Am început prin a pregăti florile de dovlecei cărora le-am îndepărtat pistilul din interior deoarece acesta nu este recomandat să se consume fiindcă este amărui.

Ingrediente salată

Florile de dovlecei sunt comestibile și se pot consuma crude, umplute sau prăjite.

Floare de dovlecel cu pistil

Am spălat bine toate legumele și le-am lăsat apoi într-o sită, timp în care m-am ocupat de pregătirea cremei de brânză.

Într-un bol am amestecat 200 gr de brânză ricotta cu cepşoară tăiată mărunt și am condimentat cu sare și piper.

Am avut 15 flori de dovlecei, însă pentru salată am folosit numai 4.

Le-am umplut însă pe toate și o să vă scriu în rândurile de mai jos ce anume am făcut cu restul florilor.

Floare de dovlecel umplută cu cremă de brânză

Am pregătit de asemenea și un dressing pentru salată din următoarele ingrediente: ulei de măsline, oțet balsamic, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper și oregano.

Dressing pentru salată

Asamblarea salatei

Pe o farfurie am aşezat prima dată frunzele de valeriană și de salată, iar deasupra restul ingredientelor.

Florile de dovlecei umplute cu brânză ricotta le-am aşezat în centru, iar la final dressingul a completat perfect această salată.

Salată - imagine tip portret

Este o salată bogată în vitamine, care combină multe ingrediente sănătoase, fiind perfectă pentru orice moment al zilei.

Acum să vă spun și ce am făcut cu restul florilor de dovlecei umplute.

Ei bine, cum vă spuneam, acestea se pot consuma și prăjite.

Mod de preparare pentru florile de dovlecei pane


După ce am umplut florile de dovlecei cu cremă de brânză, am răsucit capătul fiecărei flori astfel încât să nu se desfacă în momentul în care vor fi prăjite.

Flori de dovlecel pentru frigere

Am pregătit un amestec format din: două ouă bătute, puțin lapte, o lingură de făină, un cățel de usturoi dat prin răzătoarea mică, parmezan ras, sare, piper, pătrunjel și cepşoară uscată.

Am dat florile de dovlecei prin acest amestec, după care le-am prăjit în ulei încins până când au devenit aurii și crocante la exterior.

Le-am scos pe un prosop absorbant de hârtie pentru a înlătura surplusul de ulei, după care le-am aşezat pe un platou, deasupra frunzelor de valeriană.

Flori de dovlecei pane pe pat de valeriană

Dacă nu ați făcut-o deja, sper să încercați și voi aceste flori de dovlecei, fie că alegeți să le consumați crude într-o salată, fie că alegeți să le faceți pane și să le serviți calde. 

În ambele variante sunt delicioase. 

Sper că v-am inspirat cu aceste rețete, până data viitoare eu vă doresc, ca întotdeauna, numai bine!

Cu drag, 

Lușa 

O varietate mare de salate găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Mihaela E says:

    O rețetă-spectacol
    Frumoasă surpriză

    1. Lușa says:

      Mulțumesc tare mult pentru apreciere, Miha mea dragă. Te pup și te îmbrățișez. Spor la bunătăți!

  2. Luminita says:

    Ce bogăție de arome și culori ❤️❤️

    1. Lușa says:

      Mulțumesc din suflet pentru apreciere! ❤️

  3. Maria says:

    Felicitări pentru această salată
    Mulțumesc pentru rețetă

    1. Lușa says:

      Cu mare drag, mulțumesc și eu la rândul meu. O zi frumoasă!

  4. Mama cum arata… ! :)

    1. Lușa says:

      Vă mulțumesc tare mult pentru apreciere. O zi frumoasă să aveți.

  5. Ce bine arata aceasta salata! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close