Pui cu mazăre – Farfurii curate

1.1K

pui cu mazăre

Dragii mei, în rețeta de astăzi invitatul special este puiul. Dar nu orice pui, ci puiul românesc, cel de familie bună, mai exact, puiul de la Familia Safir. Și pentru că nu-mi place să mă complic, treaba de azi va fi una simplă de tot. Am pornit spre Ardeal, m-am inspirat și vin înspre voi cu o rețetă de pui cu mazăre. Hai să vedem despre ce e vorba.

Pentru rețeta de Pui cu mazăre aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pulpe de pui cu os Deliciosul de Vaslui de la Familia Safir
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • Vin spumant
  • Apă
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • Jumătate de linguriță de făină
  • Sos de roșii
  • Mazăre
  • Mărar proaspăt
  • Leuștean proaspăt

pui familia safir

 

Ia să vedem cum am gătit Puiul de la Familia Safir

Înainte de toate am pârlit puțin bucățile de pui, e un reflex de care nu mă dezic. Am trecut cu torța peste ele, să fiu eu sigur și să n-am surprize. Odată trecut de pasul ăsta, am luat pulpele de pui, le-am stropit cu puțin ulei de măsline, apoi le-am condimentat cu sare și piper.

pregătire pui 1

pregătire pui 2

Am rumenit carnea pe toate părțile, urmând să torn peste ea puțin vin spumant.

pui rumenit

vin spumant peste pui

După ce vinul s-a evaporat, am acoperit carnea cu apă, iar mai apoi am pus un capac peste tigaie. La foc mic, 30 de minute, atât îi trebuie cărnii să fie gătită.

Între timp am tăiat ceapa, Julienne , cățeii de usturoi, în rondele fine, firele de usturoi verde, în rondele nu chiar atât de fine, apoi le-am pus pe toate la rumenit, într-o altă tigaie, cu puțin ulei de măsline.

Când legumele s-au înmuiat, am adăugat făina, exact ca și în filmarea pe care o găsiți la finalul acestei rețete, și am început să fac o îngroșală, cum îi zicem noi în Ardeal. Sting cu zeama în care a fiert puiul, amestec din nou și continui să fac asta preț de câteva minute. Pe urmă vin cu sosul de roșii. Acum vine momentul în care transfer bucățile de pui peste sosul de roșii din tigaie și le las să se mai gătească și aici. Mai adaug mazărea, și la final un pic de verdețuri. O mână de mărar și leuștean, tocate mărunt, cât să dea o aromă și mai plăcută acestui fel de mâncare. Și gata. Cam asta e rețeta.

pui cu mazăre

A ieșit ceva gustos și aromat, carnea de pui de la Familia Safir a făcut echipă bună cu restul ingredientelor.

servire pui cu mazăre

Vă îndemn să încercați rețeta și să o mâncați alături de cine considerați voi de cuviință. Să fiți sănătoși!

 

Las aici și rețeta video.

Adrian Hădean 

Alte idei de rețete cu pui, aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close